Overige

Kleine slaapkamer tips

Niet iedereen heeft een grote slaapkamer waar hij of zij alle spullen in kwijt kan. De vraag is nu: hoe richt je een kleine slaapkamer zo goed mogelijk in.

Je bed

Een van de belangrijkste items in je slaapkamer is natuurlijk het bed. Hier slaap je zo goed als dagelijks op, en een goed bed zal zorgen voor een betere nachtrust. Een slecht matras kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken en/of verergeren. Je doet er goed aan om je te laten adviseren bij bijvoorbeeld www.slaaploods.nl, een beddenspeciaalzaak. Slaap je altijd alleen, dan is een eenpersoonsbed of twijfelaar al voldoende. Slaap je altijd met zijn tweeën dan is een tweepersoonsbed aan te raden omdat je dan wat meer ruimte hebt en waarschijnlijk wat beter zal slapen. Bij de aanschaf van het bed moet je er op letten wat voor bed je koopt. Zo zijn er namelijk bedden met een opbergruimte onder het matras, of simpelweg opbergruimte onder het bed zelf. Erg handig om spullen op te bergen die je niet veel gebruikt maar toch in je slaapkamer wilt opslaan.

De kledingkast

Een kledingkast is niet perse nodig in de slaapkamer. Wanneer je deze in een andere kamer kunt zetten zou je dit vooral moeten doen. Het bespaard een flink stuk ruimte. Mocht je deze mogelijkheid niet hebben dat zit er niks anders op dan een kledingkast in de kamer te zetten. Kijk daarbij wel goed naar hoe groot de kast moet zijn. Vaak worden te grote kasten gekocht waardoor kostbare ruimte verloren gaat. Je kunt ook voor een “walk by” kast kiezen. Hierbij gebruik je voor je hangkleding geen kast, maar een rek. Op deze manier kun je er gemakkelijk van alles onder plaatsen en eventueel het rek verplaatsen wanneer je meer ruimte ter beschikking hebt. Bij een hangkast heb je deze flexibiliteit niet. Wel moet je rekening houden dat er meer stof op de kleding kan komen. Je zal dus wat vaker moeten stofzuigen en afstoffen om het schoon te houden, maar je hebt wel meer ruimte.

Verlichting, licht en muren

Licht in een kamer is altijd belangrijk. Natuurlijk licht is belangrijk omdat je hier vitamine D uithaalt, daarnaast brengt het je kamer tot leven. Ditzelfde geldt voor de kleuren van de muren. Lichte kleuren zorgen voor energie, donkere kleuren voor negativiteit en een somber gevoel. Probeer deze dan ook te vermijden en ga voor neutrale kleuren met eventueel wat felle kleuren om het te doorbreken. Qua licht is het belangrijk dat je in een kleine kamer geen gigantische armaturen gaat plaatsen. Deze kunnen veel ruimte innemen wat er voor zorgt dat je nachtkastje er bijvoorbeeld niet meer kan staan. Kleine armaturen ogen tevens minder chaotisch in een kleine kamer.

Hoe minder hoe beter

Hoe minder accessoires en meubilair je in je kamer hebt, hoe groter het is, maar vooral ook lijkt. Onnodig meubilair moet je ten aller tijden vermijden. Ditzelfde geldt voor accessoires, een schilderij neemt als gauw plaats in waar je goed schap had kunnen hangen voor je studieboeken. Denk hier goed over na tijdens in de inrichting van de kamer zodat je problemen kunt voorkomen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *