Overige

kleding bedrukken op een professionele manier

Het maakt eigenlijk niet uit bij wat voor organisatie je zit. Je wilt echter ten alle tijden professioneel en netjes over komen. Daarvoor is bedrijfskleding of de juiste sportkleding van groot belang. Een strakke outfit zorgt er namelijk voor dat jij met je team, of dat nu zakelijk is of recreatief, representatief bent.

In Nederland zijn een aantal belangrijke drukkerijen. Naast de opkomst van de online drukkerijen zoals Drukzo.nl of directprinting.nl zijn er nog altijd lokale specialisten zoals MerchandisingConcepts in Amsterdam.

Wat heb ik nodig?

Wanneer je een outfit wilt is het zaak dat je op zoek gaat naar kwalitatieve kleding. Dat kunnen bijvoorbeeld bedrijfspolo’s zijn maar ook een sportshirt moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Natuurlijk is dit voor een groot gedeelte een kwestie van smaak, en is het niet alleen afhankelijk van de prijs die er aan hangt. Wanneer je de juiste kleding uitgekozen hebt dan ga je verder met het vervolg traject. Welke druktechniek past bij mijn shirts?

Verschillende bedrukkingstechnieken

Wanneer je naar een goede drukkerij gaat, dan zal je dit ook wel te horen krijgen. Iedere stof of ieder gebruiksdoeleinde kent een betere methode. Zo kan je kiezen voor de Zeefdruk techniek. Deze wordt echter pas interessant bij een grotere afname vanwege de duurdere instellingskosten. Deze directe druktechniek is vooral goed toepasbaar met het drukken van exact patone kleuren.

indirecte druk

Er kan ook worden gekozen voor een indirecte druktechniek. Daarbij wordt er niet direct op het shirt of textiel gedrukt maar wordt het er door middel van een hitte pers tegen aan gesmolten. De afbeeldingen zijn dan in een eerder stadium al op papier gedrukt. Bij bepaalde vormen van indirecte druk kan dit ook gebeuren middels een verandering van de vorm. Door sublimatie wordt er gebruik gemaakt van inkt in de vorm van gas. Deze wordt onder de juiste temperatuur en druk vervolgens op het shirt gedrukt.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *