ElektronicaOverige

Is fotografie je hobby het kan met de iPhone.

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om foto’s te maken van alles wat er om hun heen gebeurd. Je kunt hier denken aan bijvoorbeeld natuurfotografie of portret fotografie. Nadeel is alleen dat je als je op pad gaat om een nieuwe foto’s te schieten je veel mee moet nemen zoals een grote digitale camera en de bijbehorende lenzen. Je hebt dan aardig wat kilo’s op je schouder hangen.

Maar je zult altijd zien als je ergens loopt je een mooie foto kunt maken en dan heb je natuurlijk niet jefotocamera bij de hand.
Maar een smartphone heb je meestal wel bij je waar je snel die shot mee kan maken en dan is het natuurlijk heel handig om een smartphone in het bezit te hebben die ook goede foto’s kan maken.

Tegenwoordig zijn de smartphone’s al aardig geavanceerd en worden dus ook geleverd met een hele goede camera.
Ik weet dat de iphone hele goede foto’s kan maken en ook met weinig daglicht is dit goed mogelijk.
De camera van de iphone 5s heeft al zeer goede eigenschappen maar die van de iphone 6 zijn daarintegen sterk verbeterd.

De iphone 6 is op dit moment de meest gebruikte fotocamera binnen nederland. Dit klinkt raar raar dat komt natuurlijk omdat je een smartphone altijd bij je draagt waardoor het fotograferen snel is gebeurd.
De iphone 6 heeft een 8 megapixel isight camera aan boord waar je tevens goede video’s mee kunt maken in 1080p HD formaat of slowmotion video’s waarbij je ze maakt met 240FPS.
Maar even terug naar de foto kwaliteit. Met de 8 MP camera en een diafragma van f2.2 en autofocus in combinatie met gezichtsherkening kan je de mooiste foto’s maken en de iphone 6 heeft een dubbele led flitser zodat het ligt op het te fotograferen object een natuurlijke kleur krijgt.

Maar niet getreurd als je geen iPhone hebt want de andere merken zoals Samsung doen natuurlijk niet onder voor de Apple iPhone. Bij de Samsung is het tegenwoordig ook mogelijk om zeer goede foto’s te maken.

4/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *