Overige

Interessante legendes

Beroemdheden kent iedereen eigenlijk wel. In Nederland zijn er een hele hoop te bekennen. Deze worden ook wel BN’ers genoemd. In het buitenland worden dit celebrities genoemd. Maar welke beroemdheden uit het buitenland zijn nu echt interessant?

Muhammed Ali

Op 17 januari in 1942 wordt Cassius Marcellus Clay ook wel Muhammed Ali genoemd, geboren in Louisville. Op 18 jarige leeftijd begon hij met bokswedstrijden. Na drie jaar had hij al 19 overwinningen op zijn naam staan waarvan vijf op knock-out. Tijdens het gevecht van het jaar tegen Doug Jones werd enorm hard gevochten. Uiteindelijk won Ali en kon hij zich opmaken voor zijn gevecht tegen Henry Cooper. Henry zorgde er voor dat Ali in de vierde ronde viel door een krachtige linkerhoek. Even later viel Henry echter uit vanwege een te diepe snee boven zijn oog. Door de verdiensten van al zijn wedstrijden mocht Ali tegen Liston boksen voor het titelgevecht. Na de Vietnam oorlog ging Muhammed Ali verder met boksen en zou hij meerdere wedstrijden winnen. In alle delen van de wereld is Muhammed Ali nog steeds populair. Zo zijn er diverse spullen te koop zoals een Muhammed Ali t-shirt.

Mike Tyson

In 1966 wordt Michael Gerard Tyson geboren in Brooklyn, New York. Deze later legendarische bokser groeide op in de getto van Brooklyn. Toen Mike 2 jaar was verdween zijn vader spoorloos uit zijn leven. Daarnaast overleed zijn moeder toen hij zelf 16 jaar oud was. Door deze omstandigheden kwam Mike of het criminele pad terecht en belande hij meerde keren in de jeugdgevangenis. Later groeide hij op met zijn coach als vader figuur, hierdoor werd hij op het rechte pad gebracht. Tijdens zijn amateur periode won hij 24 van de 21 wedstrijden. Op 18 jarige leeftijd begon hij aan zijn profcarriére. Een paar jaar later in 1986 veroverd hij de titel van zwaargewicht kampioen. Mike was tevens de jongste ooit die dit op zijn naam mocht schrijven. Later zou Mike Tyson meerder gevechten winnen maar ook verliezen. Ook bijt hij een oor af bij een tegenstander, mede hierdoor is hij zo bekend geworden.

Bruce Lee

Bruce Lee geboren op 27 november 1940 in het ziekenhuis van San Francisco is een Chinese Amerikaan die later tot legende bestempeld zal worden. Door zijn ouders wordt hij Lee Yun Fan genoemd maar in zijn geboorteakte kwam Bruce Lee te staan. Bruce groeide op in Hongkong waar veel bendes actief waren. Bruce begon samen met vrienden ook een bende en begon met het beoefenen van kungfu om zich te kunnen verdedigen. Omdat hij meerdere malen in de problemen kwam werd hij door zijn ouders naar familie in Amerika gestuurd. Hier leerde hij ondertussen jonge studenten kungfu om wat geld te verdienen terwijl hij op school zat. Later opende hij een eigen kungfu school en later nog een. Bruce werd echter pas beroemd doordat hij in een serie genaamd: The Green Hornet, speelde.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *