Overige

Hulp nodig bij het aanvragen van energielabel woning?

Veel huizen zijn tegenwoordig gericht op het milieu. Zo wordt er ook continue gedacht over isolatie en het terug dringen van het energie verbruik. Zo worden er telkens nieuwe manieren uitgevonden om het energie verbruik terug te dringen. Zo staan we er tegenwoordig steeds meer bij stil en zijn we ook steeds meer bezig met groene stroom. Om deze redenen wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een energielabel woning. Sinds 2018 heeft de overheid het ook verplicht gesteld om een dergelijk label te hebben op uw woning. In principe is dit label bedoeld om het verbruik in te schatten, en ook om te weten hoeveel je kan verbeteren. In dit artikel lees je daarom meer over het energielabel en hoe dit adviesbureau hier mee kan helpen.

 

Sinds 2018 is de energielabel woning verplicht

Zoals eerder gesteld, is door de overheid besloten dat elke woning verplicht een energielabel moet hebben. Doordat elke woning er nu verplicht eentje heeft, kan men een veel betere inschatting maken over het verbruik van de woning. Het is dus een beter inzicht in de prestaties van de woning. Dit label is dan ook alleen maar het resultaat van de metingen die zijn gedaan. Verder zijn er ook verschillende gradaties in het label. Wanneer je een huis hebt die heel slecht presteert volgens de metingen, dan krijg je het energielabel F. Wanneer jouw huis heel goed presteert dan krijg je het label A.

 

Hoe dit adviesbureau kan helpen met het energielabel woning

Het is begrijpelijk dat het aanvragen en afhandelen van de keuring van het huis lastig is om af te handelen. Daarom kan dit bureau je helpen! Zo kunnen zij bijvoorbeeld het onderzoek zelf uit laten voeren door gecertificeerde keur meesters. Op die manier hoef je niet moeilijk te doen met verschillende partijen en veel administratief werk.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *