Overige

Houten bierkratje

De veelzijdigheid van het houten bierkratje

 

Heb je deze uitspraak wel eens gehoord? “Vroeger, toen je moest doordrinken om de kachel aan te houden.” Het gaat over het houten bierkratje. Vroeger waren deze nog van hout en zo brachten Heineken, Amstel en Hertog Jan hun geel goud naar de kroegen en cafés. Het overige hout kon dan verstookt worden. Die tijd is lang vervlogen. Een biertje komt nu van de tap en in de supermarkt haal je bier uit een kunststof statiegeld krat.

 

Nostalgische kratjes

Toch behoudt het houten bierkratje zijn nostalgie nog wel. Het heeft wel wat, zo’n houten kratje met rinkelende bierflesjes erin. Natuurlijk is het nu niet praktisch meer om de kratten van hout te maken, aangezien ze dan beduidend minder lang mee zullen gaan dan de kunststof variant. Voor echt consumentengebruik zal de houten krat dus niet meer terugkomen, maar als cadeau of bedankje is het geven van een houten bierkratje natuurlijk wel erg leuk.

 

Hergebruiken

Bij veel slijterijen kan je een mooi bierpakketje samen laten stellen en is er ook de mogelijkheid om dit te laten verpakken in een houten bierkratje. Zo heb je dus een geweldig cadeau die bij elke bierliefhebber in de smaak zal vallen, en dat met een nostalgisch tintje van het hout. Het toffe aan de houten bierkratjes is dat je het ook goed kunt hergebruiken. Is het niet om nog eens te vullen met bierflesjes, dan kan het wel dienen als mooi decoratiestuk voor zowel binnen als buiten. En mocht je echt eens misgrijpen om de kachel te laten branden, dan is ook dit nostalgische houten bierkratje goed geschikt om het weer warm te krijgen. De functie van de houten bierkratten blijft dus bestaan.

 

Jongeneel Verpakkingen

Jongeneel Verpakkingen is leverancier van het houten bierkratje als geschenk verpakking. Zij leveren in bulk aantallen de kratten aan slijterijen en gift-shops. Lijkt zo’n houten bierkrat jou ook wel wat om te geven? Informeer dan naar de mogelijkheden. Of als je zelf thuis graag een voorraad aan kratjes wilt, dan je ook bij Jongeneel terecht. Het zal in ieder geval een geslaagd cadeau zijn.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *