Overige

Gigasnel internet met een patchkabel

 

Op het gebied van netwerkkabels zijn er vele verschillende varianten te vinden. De meest gangbare netwerkkabel is de Cat. De Cat geeft de vorm van de dataverbinding aan, maar hierbinnen heb je nog vele verschillende varianten. Zo zijn er stroeve en flexibele kabels, verschillende lengtes en diktes. Dit hangt ook samen met de eigenschappen van de netwerkverbinding en de snelheid hiervan. Een variant van de Cat is een patchkabel. Wat dit precies is, wordt hieronder verder uitgelegd.

 

Patchkabel

Een patchkabel is een netwerkkabel die een device aan kan sluiten op een modem. Dat is dus de kabel die de computer, laptop of printer aansluit op het internet modem, zodat het voorzien kan worden van dataverkeer. Zo kunnen deze mobiele apparaten verbonden worden aan het netwerk. Zo’n patchkabel zal je vast wel eens gezien hebben in huis. Het worden ook wel internetkabels of netwerkkabels genoemd. Iedereen weet inmiddels dat bekabeld internet veel sneller is dan een draadloze verbinding via wifi. Zodra het mogelijk is, is het dus verstandig om te werken met een vaste kabel.

 

Opties

Een patchkabel is er in verschillende opties. Zo is er een diversiteit in soorten en maten. De kleuren van de kabels zijn erg uiteenlopend. De gangbare kleuren zijn grijs, geel of rood. Maar de patchkabel vind je ook in kleuren als groen, blauw, wit, oranje en zwart. In de essentie van het product maakt de kleur niet veel uit. Dit is vooral handig als je meerdere kabels en aansluitingen hebt liggen. Dan kan je voor elk apparaat een ander kleurtje kiezen.

 

InfraTEL

Ben jij op zoek naar een patchkabel? Dan moet je bij Infratel zijn. Op het gebied van telecommunicatie zijn zij dé groothandel. Bij hen vind je diverse soorten patchkabels die in lengte kunnen verschillen. Wat je ook zoekt, voor alle internet en telefonie problemen biedt Infratel de juiste producten om snel de juiste informatie te verzamelen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *