Overige

FTTH zorgt voor de glasvezel naar je huis

FTTH is de afkorting van de techniek genaamd: Fiber-to-the-home. Het is een zeer goede techniek en nog steeds in ontwikkeling. In dit artikel zullen we het hebben over wat de techniek in houdt, hoe het toegepast wordt en hoe U er misschien gebruik van kunt maken.

 

Wat is het FTTH

FTTH of te wel “Fiber-to-the-home” houdt slaat op de verbinding tussen uw huis en modem, en de wijkcentrale. Normaal gesproken zijn de tussenstukken ook van Coax of ADSL. Dit belemmert echter wel de internetsnelheid. Een FTTH-verbinding zorgt ervoor dat de gehele verbinding van glasvezel is. Op deze manier zult U geen last hebben van enige limieten aan de internetsnelheid.

 

Echter kan het voorkomen dat er alsnog standaard glasvezel uit de wijkverdeler komt, maar dat het laatste stukje dat niet is. Hier zit dan alsnog een koperverbinding tussen. Dit zorgt ervoor dat er alsnog een snelheidsverlies is. Met een FTTH-verbinding wordt ervoor gezorgd dat de laatste ook van glasvezel is.

 

Voordelen van FTTH

Het grootste en voornaamste voordeel van het kiezen van deze techniek is dat de internetsnelheid niet meer te laag is. Doordat de meeste bedrijven de internetkabel niet volledig van glasvezel maken is er alsnog de mogelijk dat het internet ontvangst nog niet optimaal is. Doordat het uiteinde van de kabels met FTTH ook van glasvezel is, zal het ontvangst niet gelimiteerd zijn. Hierdoor kunt U gebruik maken van de volledige capaciteit van de ontvangst.

 

Onderscheid in verbindingen

Niet elke verbinding is hetzelfde. Zo kan het zijn dat er in de wijk alsnog een andere soort verbinding is. Hieronder een kleine opsomming van de andere soorten.

 

  • FTTO: Fiber To The Office. Dat is glasvezel tot in een bedrijfspand.
  • FTTC: Fiber To The Curb. Dat is glasvezel naar de wijkcentrale in de straat.
  • FTTN: Fiber To The Neighbourhood. Dit is de verbinding tussen de centrale en de wijkverdeler.
  • FTTB: Fiber To The Building. Dat is glasvezel naar het gebouw. Hier word meestal een technische ruimte mee bedoeld. FTTB wordt ook wel gebruikt als Fiber To The Business.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *