Overige

Met FTTH heb je vrije abonnementskeuze

Een FTTH kabel is een netwerk kabel die vanuit de verdeelkast bij jou in de wijk, jouw huis binnenkomt. De meeste mensen hebben een glasvezel of ADSL verbinding. Helaas is bij hen vaak het laatste deel van de kabel geen echte glasvezelkabel. Hiervoor in de plaats wordt gebruikgemaakt van een coaxkabel. De snelheid van het internet keldert daardoor snel naar beneden. Een oplossing hiervoor is om dit laatste deel te vervangen door een FTTH. De afkorting zegt het al: fiber tot the house. Het is een kabel die van buiten tot aan het huis loopt.

 

FTTH-verbinding

Een FTTH-verbinding kan ook meerdere signalen transporteren. Dit net als de ADSL- en coaxverbindingen. Meestal vind dit plaats door triple play. Hiermee wordt bedoeld dat er zowel internet, televisie, radio en telefonie getransporteerd kunnen worden door deze verbinding. Deze opties zijn mogelijk, maar worden niet door alle telecom aanbieders ondersteund. Over het algemeen is het wel mogelijk om losse internet-, telefonie-, radio- of televisie-abonnementen af te sluiten bij providers.

 

Verschillende aanbieders

Het aanbod van radio- en televisie is met een FTTH over het algemeen overeenkomend met wat andere kabelbedrijven bieden. Bij een FTTH kabel is het echter wel mogelijk om met verschillende providers een abonnement te hebben. Zo kan je bij KPN een televisie-abonnement afsluiten en bij Ziggo een telefoonabonnement. Dat is een uitzondering als je naar de reguliere coaxkabels kijkt. Echter is de combinatie niet bij alle aanbieders mogelijk. Het is een heel gepuzzel welke provider hier wel en welke hier niet een ondersteuning aan bied. Het is in elk geval mogelijk.

 

Bestel online

De abonnementsvrijheid met een FTTH kabel, biedt veel voordelen. Zo kan je altijd kiezen voor het goedkoopste abonnement, zonder dat je compleet over moet stappen met het hele pakken. Wil jij dat ook wel? Ga dan snel naar de website van InfraTEL en bestel jouw FTTH-kabel direct online.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *