Overige

FEP folie

FEP folie, welke ook wel de naam FEP film draagt, is een bijzonder dun materiaal. De dunste variant is verkrijgbaar in slechts 25 micron dik. 1 micron is 1000ste millimeter. 1000 micron staat gelijk aan 1 millimeter. Micron wordt ook wel afgekort met ‘μm’ of  ‘mu’.

 

FEP folie, wat is het precies?

De scheikundige term voor FEP is gefluoreerd ethyleenpropyleenpolymeer. In de volksmond kennen we FEP beter als Teflon welke een merknaam is. Wanneer je in de winkel bent en kijkt naar de verpakking van bijvoorbeeld een koekenpan dan zie je de termen PFA en PTFE staan. Deze hebben te maken met de antikleeflaag (anti aanbaklaag) van de koekenpan. PFA is vrij duur om te maken terwijl FEP veel goedkoper is om te fabriceren. Daarnaast kent het veel positieve eigenschappen waaronder een lichtdoorlaatbaarheid (UV) van ten minste 97 procent.

 

Namen die je wellicht bekend zijn

Teflon is een merknaam welke door de fabrikant DuPont op de markt is gekomen. Zo heb je ook Dyneon van 3M en Neoflon van Daikin. PTFE werd per ongeluk ontdekt door een chemicus die voor DuPont werkte en korte tijd daarna werd een octrooi aangevraagd omdat men er snel achter kwam dat er veel commerciële toepassingen voor waren.

 

FEP film eigenschappen

De eigenschappen van FEP film zijn uniek te noemen. Zo kent de film een bijzonder breed temperatuurbereik van -200 / +200 graden Celcius. Het is zeer goed bestand tegen sterke zuren, organische oplosmiddelen, en zouten. Bovendien is de weerstand tegen verwering erg goed, is het niet ontvlambaar, en zijn die antikleef eigenschappen van hoog niveau. Hierdoor is de FEP film zeer veelzijdig en breed toepasbaar.

 

Kopen van FEP film

Op de website van FEP-film.com kun je FEP film kopen in allerlei diktes, beginnend van 25 micron en oplopend tot 1000 micron. Neem gerust een kijkje want er valt nog heel veel meer over dit fantastische product te vertellen!

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *