Overige

Evenement organiseren op nieuwjaar? 3 tips!

Het nieuwe jaar wil jij vast, net als heel veel andere, inluiden met een knal! Wat is dan leuker om voor jezelf een heel tof evenement neer te zetten. Een evenement waar eigenlijk iedereen ‘u’ tegen zegt. Dat is waar het om gaat natuurlijk. Goede voorbereiding is een absolute must en een enorme bijdrager voor het succes van je evenement. Het woord ‘goede voorbereiding’ zegt natuurlijk niet zo gek veel, je moet op een aantal punten letten en die zo goed doen dat je zeker weet dat jouw evenement of congres een daverend succes wordt. De grote vraag is echter: ‘hoe pak je dat goed aan en welke afspraken moet je maken voor een succesvol evenement? 3 tips die je moet overwegen bij het organiseren van je evenement

De locatie

De locatie en sfeer van je locatie moeten overeenkomen met het type evenement dat je gaat organiseren. Een technisch evenement komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een industriële evenementenlocatie, terwijl een creatief evenement beter tot zijn recht komt in een theater evenementenlocatie. Bedenk dus goed welk type evenement je wilt gaan organiseren en hoe je dit het beste kunt inregelen.

Catering

Niet iedereen vindt zomaar alles lekker en niet iedereen mag zomaar alles eten van zichzelf. Ook zijn er mensen met een bepaalde allergie o.i.d. Hier moet je rekening mee houden. Een goede evenementenlocatie draait zijn hand trouwens niet om voor een speciale menukaart. Zorg echter dat je hier goede afspraken over maakt met de locatie waar jij het evenement gaat organiseren.

Andere festiviteiten

Hou rekening met andere festiviteiten die aan de gang zijn op de dag van jouw evenementen en in de buurt van de locatie. Het is belangrijk en essentieel dat de locatie goed te bereiken is en je gasten niet onnodig worden afgeleid. Organiseer je evenement bijvoorbeeld niet bij een congrescentrum waar een enorme markt voor de deur staat. Kortom: maak het jezelf niet onnodig lastig.

Veel plezier

Als laatste wil ik je heel veel plezier en succes wensen bij het organiseren van je volgende evenement. Probeer op de dag van het evenement vooral te genieten van alle aandacht en het succesvolle evenement dat je hebt neergezet. Veel plezier!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *