OverigeSport

Een sportbeleidsplan opstellen is een ingewikkeld proces

Een sportbeleidsplan opstellen is geen eenvoudige taak. Er gaan een hele hoop vooronderzoeken aan voor. Wanneer je een dergelijk plan op moet stellen, dan is het fijn om wat hulp te krijgen! Dit adviesbureau kan je helpen met het opstellen van jouw plan en vervolgens ook de uitvoering begeleiden.

 

Een sportbeleidsplan begint bij vooronderzoeken

Een beleidsplan kan pas geschreven worden wanneer het duidelijk is wat er allemaal speelt. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat het huidige demografie is van de plaats waar je het beleidsplan uit wilt voeren. Je moet weten wat voor mensen er allemaal wonen en wat hun interesses globaal zijn. Je kan dan in kaart brengen hoeveel mensen er (willen) sporten en hoe zij dat willen doen. Daarna moet je ook weten in welke sport zij geïnteresseerd zouden zijn. Zo kan je bepalen hoe groot de vraag is naar de sport. Daarna moet je kijken naar hoe hoog het aanbod is in de sport. Hoeveel verenigingen zijn er? Hoe groot zijn die verenigingen en hoeveel publieke sportvelden zijn er? Dit zijn allerlei dingen die je te weten moet komen om zo een goed plan te kunnen schrijven. Wanneer dit plan berekent en geaccepteerd wordt, dan kan de uitvoering in werking treden.

 

Van het bedenken tot het uitvoeren van een sportbeleidsplan

Wanneer het beleidsplan berekent, opgesteld en voorgesteld is, dan moeten er ontwerpen worden gemaakt. Het is namelijk belangrijk dat het duidelijk is hoe alles eruit komt te zien en waar bijvoorbeeld het veld komt te liggen. De buitenruimte is erg kostbaar, dus moet alles goed ontworpen en berekend zijn. Daarna kan de aanleg uitbesteed worden. Dit kan ook aan het adviesbureau. Zoals eerder al vermeld, het aanleggen van een sportveld is precisiewerk en luistert heel erg nauw. Daarom is het beter om dit uit te besteden aan het adviesbureau. Zij hebben namelijk al jarenlange ervaring met het aanleggen van velden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *