Overige

Een modern kantoor ontwerpen

Bij het inrichten van een kantoor heeft u te maken met diverse belangen. Zo is het belangrijk dat de inrichting van het kantoor met zijn tijd meegaat. Anno 2016 is een moderne uitstraling namelijk essentieel om aantrekkelijk te blijven voor medewerkers en nieuw talent. Daarnaast moet het kantoor voldoende gericht zijn op ‘’het nieuwe werken’’ waar de focus op flexibel werken ligt. Om deze en andere belangen in te willigen is een nieuw kantoor ontwerp essentieel.

Een open en flexibele werkomgeving

De huidige samenleving – de informatiesamenleving – heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp van het kantoor is veranderd. Steeds meer bedrijven kiezen voor minder kantoorruimte en werkplekken die flexibel ingezet kunnen worden.

Flexibele werkplekken kunnen niet alleen door elke werknemer worden gebruikt, maar zijn ook te transformeren tot werkplekken met een andere functie. Zo kunnen de plekken snel en eenvoudig worden aangepast aan de verschillende behoeftes. Daarnaast hebben gesloten kantoorruimtes plaats gemaakt voor open kantoorruimtes waar de ruimte gevuld wordt met daglicht.

Een kantoor lichtplan

Het nieuwe kantoor ontwerp heeft er niet alleen voor gezorgd dat de kantoorindeling is veranderd, maar ook dat er nieuwe eisen worden gesteld aan het lichtplan. Zo is het een belangrijke eis dat elke werknemer de mogelijkheid heeft om zelf het licht te regelen. De eisen die aan verlichting worden gesteld zijn namelijk individueel en zeker ook afhankelijk van leeftijd.

Verder is visueel comfort erg belangrijk in een open en flexibel kantoor. In een modern kantoor wisselen medewerkers namelijk geregeld van werkplek en focus. Om die reden is visueel comfort – het creëren van een positieve ervaring – essentieel voor de productiviteit en het comfort. Door visueel comfort zijn voorwerpen zonder moe te worden te zien en zijn kleuren realistisch. Voor meer informatie over lichtplannen voor kantoorruimtes kunt u terecht bij Fagerhult, een expert op het gebied van licht.

Een milieuvriendelijk kantoor

Naast een open en flexibel kantoor met een effectief lichtplan, speelt ook milieuvriendelijkheid een belangrijke rol bij het ontwerpen van een modern kantoor. Een populaire manier om milieuvriendelijkheid te infiltreren in de kantoorinrichting is de installatie van een groene wand. Een groene wand in de kantoorinrichting zorgt voor meer zuurstof in de ruimte en helpt bij het zuiveren van de lucht.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *