Overige

Een elektrische haard is de vervanger van de traditionele

Een open haard is een wel bekend fenomeen bij oude huizen. In die tijd was dit de bron van warmte en ook eigenlijk het leven. Het wordt ook vaak “het hart van het huis” genoemd. Alle sociale bezigheden vonden plaats rond de open haard. Ook werd het als status symbool gebruikt en daarna ook weer voor de sier. tegenwoordig worden er geen open haard meer gemaakt in huizen, maar wat nou als je die wel wilt? Dé oplossing hiervoor is een elektrische haard!

 

Een elektrische haard is het alternatief voor een open haard

In veel nieuwe huizen is er ook geen ruimte voor een grote schouw voor een open haard. Een elektrische haard heeft dit gelukkig niet nodig! Uiteraard kan je wel een schouw laten bouwen maar dit is niet per se nodig. De elektrische variant kan op zo’n beetje elke plaats wel worden geïnstalleerd. Dit vormt dan ook geen veiligheidsrisico met zich mee. De reden hiervoor is dat de elektrische variant geen daadwerkelijk vuur produceert. Wat het wel doet is het volgende. De haard creëert in een gesloten ruimte, een mist van water damp. Vervolgens treden de lasers in werking die dan op de mist vlammen projecteert. De lazers projecteren vanaf verschillende kanten op de mist wat voor een mooi 3D effect zorgt. Op deze manier kan je toch naar levensechte vlammen kijken, terwijl er geen brandgevaar of daadwerkelijke haard nodig is. Daarbij komt ook dat de elektrische variant vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het enige wat gedaan moet worden is het bijvullen van het water.

 

De standaard elektrische haard produceert geen warmte

Waar goed opgelet moet worden bij de aanschaf bij een dergelijke haard, is dat het standaard model geen warmte levert. Echter is het wel mogelijk om een warmte element er bij te nemen. Dit zorgt er voor dat de haard nog echter lijkt en ook warmte af geeft.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *