Overige

Een elektrische haard is de oplossing voor een normale haard

Een traditionele open haard is een mooi stuk om in een woning te hebben. Meestal wordt de schouw mooi versierd met motiefjes of afbeeldingen. Ook zijn ze er natuurlijk zonder enige versieringen. De open haard vormt ook het hart van het huis. Echter is het heel veel werk om een open haard bij te houden. Het moet continue schoon gemaakt worden en wanneer het vuur brand moet er telkens nieuw hout bij gedaan worden. Daarnaast moet je continue op brand gevaar letten. Kortom, een open haard is veel werk waar niet iedereen altijd even veel zin in heeft. Gelukkig is er een goed alternatief op de markt, dat is de elektrische haard!

 

De elektrische haard is het alternatief voor een open haard

De elektrische variant kent veel voordelen ten opzichte van de normale open haard. Aller eerst, de elektrische haard heeft geen onderhoud nodig. Hiermee wordt het hout halen en bijvullen bedoeld. Doordat de haard op elektriciteit werkt hoef je hier niks aan te doen. Ten tweede, het neemt niet zo veel ruimte in als een normale haard. Bij een normale haard is het zo dat deze enorm veel ruimte in beslag neemt. Een elektrische heeft hier geen problemen mee en kan overal in gemonteerd worden. Ten derde, er is geen brandgevaar bij een elektrische haard. Dit zorgt er voor dat je hem aan kan laten staan en weg kan lopen.

 

Een elektrische haard heeft bijna geen ruimte nodig

Je leest het goed, deze haarden hebben bijna geen ruimte nodig. Hierdoor kunnen ze overal ingebouwd worden. Zo kan je deze bijvoorbeeld in een tafel inbouwen wat een uniek effect geeft. Het enige waar je rekening mee dient te hebben is dat er een stopcontact in de buurt is. Door het zogenaamde plug-n-play systeem hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *