Overige

Een beginnend barista worden in een paar uur

 Een grote groep mensen zijn echte koffie liefhebbers. Sommige mensen hebben op bepaalde momenten van de dag ook echt koffie nodig. Echter is niet altijd de koffie even lekker. Veel mensen een hekel aan “automaten koffie” en zouden het graag zelf willen zetten. Echter lijkt het barista zijn wel een kunst, eentje die voor mensen niet is weg gelegd. Niks is minder waar! Je kan nu al binnen een dag barista worden! Lees snel verder over hoe je jouw cursus naar betere koffie kan volgen!

 

Een beginnerscursus “barista worden” kan je in een dag volgen

Je leest het goed, je kan met deze cursus in een dag een beginnende barista worden. Echter is er niets minder waar, maar met deze opleiding kan je jezelf al barista noemen in een paar uur. In deze cursus begin je met de grondbeginselen van het barista zijn en de basis skills die je onder de knie moet hebben. Hierbij moet je denken aan dat je bepaalde bonen moet kunnen herkennen, en ook moet weten welke boon welke smaak geeft. Ook moet je weten wat voor effect een bepaalde doorlooptijd en een bepaalde maal tijd heeft. Dit moet je niet verwarren met de maaltijd, als in eten. Dit is daadwerkelijk de tijd die de bonen moeten malen tot het poeder is. Hoe fijner de maling des te sterker de koffie bijvoorbeeld! Dit zijn allerlei basisvaardigheden die je aangeleerd wordt tijdens de cursus.

 

Barista worden doe je onder begeleiding

De vorm die de lessen hebben is heel nauw. Hiermee wordt bedoeld dat je in een hele kleine groep de lessen volgt. Meestal bestaan de groepen uit zes personen en de trainer. Deze trainers zijn echter, gediplomeerde koffie meesters. Het is dus gegarandeerd dat je het leert van de beste. De reden dat de groepen zo klein zijn gaat voornamelijk over de aandacht. Doordat er maar zes personen zijn, kan iedereen veel aandacht krijgen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *