Overige

E-liquid en stoppen met roken

E-liquid op zijn Engels ook wel E-juice genoemd is de vloeistof die je in jouw e-sigaret gebruikt om te kunnen dampen. Deze e-liquid is verkrijgbaar in vele verschillende smaken, waarvan de fruitsmaken de meest verkozen smaken zijn.

Een e-liquid is opgebouwd uit een aantal ingrediënten; PG (propyleen glycol), VG (plantaardige glycerine), water en nicotine. De kriebel die je in je keel voelt als je een sigaret rookt wordt bij de e-sigaret nagebootst door middel van de propyleen glycol. Met de plantaardige glycerine krijgt de e-liquid zijn smaak. Propyleen glycol en plantaardige glycerine zijn door de Europese voedingsindustrie veel gebruikte zoetstoffen.

Stoppen met roken
Wil je stoppen met roken dan zou je de [LINK1]e-sigaret[LINK1] kunnen gebruiken als alternatief voor de klassieke sigaret. Ook kun je door structureel de nicotine af te bouwen in de e-liquid stoppen met roken en uiteindelijk ook stoppen met de e-sigaret.

Afhankelijk van de hoeveelheid sigaretten die je dagelijks rookt en in welke periode je denkt te kunnen stoppen zou je bijvoorbeeld maandelijks het percentage nicotine van jouw e-liquid kunnen verlagen.

Het percentage nicotine verlagen in jouw e-liquid kun je eenvoudig doen door een e-liquid van de zelfde smaak te kopen die geen nicotine bevat, deze druppel je gecontroleerd bij de e-liquid die wel nicotine bevat.

Zo kun je relatief gemakkelijk de hoeveelheid nicotine die je normaal inhaleert afbouwen. Uit eindelijk blijf je de e-liquid zonder nicotine dampen of je stopt helemaal met dampen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *