Overige

De verkooptopper in wording

business-1137365_640Jebent altijd al goed in de omgang geweest met mensen en je bent ook nog een goede luisteraar. Daarnaast ben je iemand die mensen goed kan overtuigen en je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift, dan is de functie verkoopmedewerker uitermate geschikt voor jou.

Nog geen voorkennis?

Heb je nog geen voorkennis of nog geen opleiding gevolgd dan kun je deze altijd nog volgen bij Fabius opleidingen, een gecertificeerde opleider om jou klaar te stomen voor een functie in de verkoop. Dit houdt in dat je op de werkvloer een aanspreekpunt bent voor gasten en klanten. Zowel face-to-face als telefonisch beantwoord je vragen, geeft informatie en adviezen. Daarnaast is het ook nodig dat je in realtime of telefonische gesprekken het punt aanvoelt om je overtuigingskracht te laten werken. Daarvoor moet je ook eerst vertrouwen opwekken en dan is het tijd om de klanten te overtuigen van jouw product of dienst.

Tijdens de opleiding leer je allerlei gesprekstechnieken, zodat alle vaardigheden worden gefinetuned. Je leert hoe je een gesprek moet openen, hoe je producten moet presenteren, je leert verschillende verkoopargumenten te gebruiken en ook het feit dat je in sommige gevallen moet onderhandelen.

Inhoud

De totale opleiding duurt 12 maanden en het bestaat uit twee delen. Alvorens je met de werkelijke opleiding begint, word je opgeleid tot administratief medewerker. Je leert tijdens deze opleiding een aantal administratieve zaken met betrekking tot toetsenbordvaardigheid en een aantal onderdelen van Microsoft Office, zoals Word, Outlook en Excel. Ook leer je een aantal baliewerkzaamheden, zoals het gebruiken van telefoon, werkplekbeheer, postzaken en archiveren. Om met klanten om te gaan leer je een aantal gesprekstechnieken om klanten zo goed mogelijk te woord te staan. Ook je taal- en rekenvaardigheden worden getoetst. Nadat je deze opleiding hebt afgerond is het tijd om je gereed te maken voor de opleiding verkoopmedewerker.

Deze opleiding duurt nog 3 maanden en borduur je verder op de vaardigheden die je al hebt behaald. Er komen een aantal zaken naar voren zoals de commerciële gesprekstechnieken, de verkoopgesprekken en argumenten. Wanneer je signalen ziet dat er weerstand wordt geboden moet je daar handig op inhaken door je argumenten in de strijd te gooien. Verder ben je er niet alleen voor het verkopen van producten of diensten, maar ook omgaan met klachten is onderdeel van de opleiding. Dit is in hoofdlijnen de opleiding tot verkoopmedewerker. Uiteraard word je ook geëxamineerd op al je vaardigheden, als je deze hebt gehaald ben je klaar om het werkveld in te gaan. Je hebt al 2 diploma’s op zak, dus je kansen op een baan worden hierdoor wel vergroot.

Buiten het werkveld

Ook buiten de werkomgeving kan deze opleiding veel voor je betekenen omdat je weet dat je in sommige gevallen weerstand krijgt van de mensen om je heen bij een gesprek. Door goed uitgekozen argumenten weet jij je in dit soort situaties uitermate goed te redden. Als je je in een winkel begeeft, krijg je vaak te maken met verschillende soorten verkopers, de ene beter dan de ander, waardoor je dus een aantal signalen kan oppikken, die in jouw voordeel kunnen uitpakken, argumenten gebruiken, onderhandelen, enzovoort.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *