Overige

De Koffie Academy maakt van jou een barista!

Koffie bereiden is echt een vak apart. Het is (helaas) niet simpel een kunstje van de machine aanzetten. Er komt een hele hoop kijken bij het maken van koffie. Zo moet er rekening gehouden met waterdruk en de temperatuur hiervan. Zo moet er ook rekening gehouden worden met de bonen en de doorloop tijd. Kortom, er is een hoop dat je moet leren voor je een echte barista bent. Echter is het worden van een barista zeker niet onmogelijk! Op de koffie academy kan je verschillende cursussen volgen die van jou een barista maken!

 

Op de koffie academy leer je eerst de basis principes

Een goede basis is belangrijk voor elke vaardigheid die je wilt leren. Dit geld dan ook voor wanneer je barista wilt worden. Zo moet je eerst goed de basis kennis weten en ook weten hoe je met verschillende dingen om moet gaan. Beginnende moet je natuurlijk leren hoe je met de machine om gaat. Hoe stamp je de koffie goed aan en laat je wel genoeg water door de machine lopen? Dit zijn al verschillende, belangrijke dingen. Verder is het ook belangrijk om verschillende dingen te weten over de koffiebonen. Dit zijn pas een paar dingen die van belang zijn bij het schenken van goede koffie.

Bij de koffie academy kan je meer leren dan alleen de basis

Wanneer je de eerste cursus hebt gedaan, dan mag je jezelf al barista noemen. Echter kan je natuurlijk nog verder leren! Wanneer je verder leert, dan mag je jezelf ook gevorder barista noemen of zelfs koffie meester! In de opvolgende cursussen leer je ook weer allerlei belangrijke dingen. Wanneer je voor de gevorderde cursus gaat, dan leer je bijvoorbeeld ook over de eigenschappen van bonen. Wanneer je deze cursus hebt afgerond en hebt behaald, dan kan je ook voor het koffie meesterschap gaan!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *