Aanleg hockeyveld is iets waar mensen te makkelijk over denken
Aanleg hockeyveld, veel mensen onderschatten de hoeveelheid werk die hierbij komt kijken. Veel mensen denken dat het vrij eenvoudig is om te doen en dat er alleen maar rekening gehouden hoeft te worden met hoe vlak de grond is. Echter is dit niet zo, er moeten een hele hoop dingen gebeuren voordat een hockeyveld aangelegd kan worden! Ook zijn er veel factoren die erg nauw luisteren bij de aanleg en er moet ook rekening gehouden worden met verschillende regels en wetgevingen.
Aanleg hockeyveld, hoe zit het dan met de aanleg?
Ten eerste moet er onderzocht worden hoe het zit met de vraag en aanbod van de sporten in de buurt. Er moet gekeken worden of er wel genoeg vraag is naar de sport, en dus ook naar de velden. Voor de velden van een hockeyveld geld hetzelfde. Het moet aantoonbaar zijn dat het veld ook echt gebruikt zal worden. Openbare buitenruimte is namelijk erg waardevol en moet dus goed gebruikt worden. Wanneer dit onderzoek eenmaal afgerond is, dan zal er gekeken worden naar de bodem waarop het veld zal komen te liggen. Deze bodem moet in goede staat zijn om het veld te kunnen dragen. Als men niet weet waar het veld op gelegd zal worden, dan is er een grote kans op verzakkingen. Ook moet er nagedacht worden over het gras soort. Een hockeyveld kan natuurlijk aangelegd worden met normaal gras. Dit is goedkoper maar vergt wel veel onderhoud. Een hockeyveld kan ook aangelegd worden met kunstgras. De aanschafwaarde daarvan is hoger, maar vergt wel minder onderhoud.
Aanleg hockeyveld is niet zonder restricties
Het NOC*NSF heeft verschillende regels waar de velden zich aan moeten houden. Zo moet het voldoen aan bepaalde afmetingen om in gebruik te mogen nemen voor competitie. Ook moet het gras van een bepaalde kwaliteit zijn.