Nieuws

Het fascinerende leven van Pablo Escobar

Dankzij de Netflix serie Narcos hebben we allemaal een kijkje kunnen nemen in het fascinerende leven van dé beruchtste drugsbaron van Colombia. Pablo Emilio Escobar Gaviria zoals hij voluit heette, had voordat hij achtentwintig jaar werd al zoveel geld dat hij het niet eens allemaal kon tellen. Netflix heeft bekend gemaakt dat op 2 september het tweede seizoen van Narcos te zien is. Voor de echte Narcos fans onder ons wordt dat gegarandeerd binge-watchen. Wil je dit in stijl doen? Bestel dan snel jouw eigen pablo escobar t-shirt. Tot de release op 2 september is het nog even wachten op het spannende tweede seizoen. Om je alvast in de Narcos sferen te brengen behandelen wij in dit artikel een aantal fascinerende en bizarre feiten over Pablo Escobar.

Escobar’s vermogen opgegeten door ratten

Zoals je in het eerste seizoen van de serie Narcos hebt kunnen zien steeg het vermogen van Pablo Escobar tot ongekende hoogtes. Op het hoogtepunt van zijn criminele carrière verdiende hij zo’n 420 miljoen dollar per week. Dit enorme vermogen kon Pablo natuurlijk niet eventjes op de Colombiaanse bank zetten. In plaats daarvan verstopte Escobar zijn vermogen op diverse plaatsen in Colombia.

Leden van zijn Medellín kartel kregen de opdracht om geld te verstoppen in de wanden van hun huizen. Ook kocht Pablo boerderijen verspreid over het immense Colombiaanse landschap om daar zijn geld in op te slaan. Deze verstopplaatsen waren niet altijd even veilig. Zo aten indringers, om precies te zijn vieze ratten, een deel van Pablo’s vermogen op. Daarnaast was het niet ongebruikelijk dat een deel van Escobar’s vermogen verging door waterschade of dat het simpelweg niet meer teruggevonden werd.

Volgens Pablo is hij jaarlijks zo’n 10% van zijn vermogen verloren door deze verstopplaatsen. Geschat wordt dat dit een verlies van 2.1 miljard dollar per jaar betekende. Dit maakte Pablo overigens geen reet uit.

Een duur familie kampvuur

Dat Escobar niet zo zuinig omging met zijn geld blijkt uit een ander bizar feitje. Volgens de zoon van Pablo Escobar heeft Pablo ooit op een koude avond een vuur brandend gehouden door er 2 miljoen dollar aan briefgeld in te gooien. Dit om zijn familie op deze koude avond heerlijk warm te houden. Dat is zacht uitgedrukt best een prijzig familie kampvuur geweest.

Goed gesorteerd

Een ander fascinerend feitje is dat het Medellín kartel van Pablo Escobar maandelijks 2.500 dollar uitgaf aan elastiekjes. Voordat Escobar zijn vermogen liet verdelen over al zijn verstopplaatsjes werd het geld gesorteerd en netjes gebundeld om het bij elkaar te houden. Kun je het je voorstellen? Zoveel dollar per maand voor een paar simpele elastiekjes.

Eigen privé gevangenis

We sluiten dit bizarre en fascinerende rijtje met feitjes af met de privé gevangenis van Pablo Escobar. Zoals je in het eerste deel van de serie Narcos hebt kunnen zien wilde Pablo zichzelf aangeven onder de voorwaarde dat hij zijn eigen privé gevangenis mocht laten bouwen. Dit is in 1991 daadwerkelijk in Colombia gebeurd. Pablo Escobar heeft in zijn eigen gevangenis, La Catedral, vijf jaar lang zijn ‘’straf’’ uitgezeten.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *