Muziek

Tips voor als je naar een concert gaat

In dit artikel worden vijf leuke en handige tips gegeven voor als je binnenkort een concert gaat bezoeken.

Tip 1: Bereid goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens. Ook voor een concert is de nodige voorbereiding vereist, zoals:

  • Houd relevante websites in de gaten waar aangekondigd wordt welke concerten er voor de deur staan. Zo ben je nooit te laat voor een concert van je favoriete artiest of band.
  • Spaar voor een concertkaartje. Kaartjes van je favoriete artiest of band zijn nou eenmaal niet goedkoop, maar door elke maand een x-bedrag voor concerten te sparen is de ticketprijs wel te overzien.
  • Is een concert uitverkocht? Bekijk dan waar de artiest of band nog meer optreedt. Wie weet kun je wel kaartjes bemachtigen in een andere plaats.

Tip 2: Kies een slimme outfit

Tijdens een concert wisselt de temperatuur vaak. Aan het begin van de avond kan het nog wel eens frisjes zijn in een concertzaal. Zeker als je vroeg aanwezig bent en er nog niet zoveel mensen om je heen staan. Na een tijdje loopt de zaal vol en naarmate het concert vordert, wordt het meestal super warm in de zaal. Het is fijn om je outfit op deze temperatuurverschillen aan te passen. Trek bijvoorbeeld een leuk shirtje aan, met daaroverheen een vestje of een colbert. Dan kun je in ieder geval iets uittrekken als het warm wordt. Ook als het nog wat frisser is, zal je het niet snel koud hebben.

Tip 3: Wees op tijd

Of je nou een zitplek hebt op een staplaats, zorg dat je op tijd binnen bent in de concertzaal. Dan ben je namelijk de ergste drukte voor en ontwijk je meelopen in de mensenmassa. Als je staanplaatsen hebt geboekt, dan heeft het nog een groot voordeel als je op tijd bent. Je kunt dan namelijk (bijna) helemaal vooraan gaan staan. Zo kun je alles zeker goed zien!

Tip 4: Houd rekening met je vervoer

Kom je met de trein naar Ahoy? Bekijk dan van tevoren hoe laat de laatste trein naar huis gaat en houdt deze tijd ook tijdens het concert in de gaten. Een concert kan soms flink uitlopen. Het zou een grote domper zijn als je de laatste trein mist. Je leuke concertavond krijgt dan een vervelend einde. Kom je met de auto? Bekijk dan van tevoren waar je jouw auto het makkelijkste kan neerzetten. Parkeren bij Ahoy Rotterdam is makkelijk als je ervoor kiest om je auto in de speciale bezoekers parkeergarage zet. Deze parkeergelegenheid ligt op vijf minuten loopafstand tot Ahoy en is zeer voordelig. Koop vooraf wel alvast een parkeerticket online, zodat je verzekerd bent van een parkeerplekje voor de deur.

Tip 5: Leg de avond vast

Of je nou met je partner, vrienden of familie gaat; het is altijd leuk om een gezellige avond vast te leggen. Laad je camera de dag voordat het concert plaatsvindt op of koop een wegwerpcamera. Natuurlijk kun je ook gewoon je mobiele telefoon gebruiken als deze van goede camera is voorzien. Maak zoveel mogelijk foto’s en film als het mogelijk én toegestaan is ook nog een stukje. Zo kun je nog lang nagenieten van de onvergetelijke avond!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *