Muziek

Thuis piano leren spelen

Voor veel mensen is piano leren spelen een droom die maar niet uit wil komen. Het ziet er natuurlijk heel bijzonder uit als iemand achter een instrument gaat zitten en daar de meest prachtige melodieën uit weet te toveren. Voor veel mensen die zelf nooit een instrument hebben leren spelen kan dit best aanstekelijk werken en voelen als een gemiste kans. Veel van hen laten het echter bij zitten en zien te hoge drempels om alsnog over te gaan tot het nemen van muzieklessen. Het kost teveel tijd, teveel geld, ik ben te oud en natuurlijk die ene vraag: ben ik wel goed genoeg?

Thuis piano leren spelen

Pianoles nemen is echter al lang niet meer voorbehouden aan de muziekschool of bij de pianoleraar- of lerares thuis. Ook online zijn er inmiddels genoeg cursussen te vinden om thuis piano te leren spelen. Dit heeft het grote voordeel dat het vooral wat prijs betreft een heel stuk goedkoper is. Veel van deze online pianoles cursussen bestaan namelijk uit vooraf opgenomen filmpjes die de les vervangen. Omdat zo’n cursus voor de verkoper eigenlijk geen onderhoud vergt hoeft hij niet veel te kosten. Daarnaast is het mogelijk op uw eigen tempo te leren. Wilt u sneller door de lessen, dan kan dat en andersom natuurlijk ook.

Andere voordelen

Een ander groot voordeel aan thuis piano leren spelen is dat u de filmpjes met de oefeningen op pauze kunt zetten en ze net zo lang kunt oefenen totdat u de oefening kent. Vervolgens zet u daarna het filmpje weer aan om verder te gaan met de les. Zo heeft u zelf de volledige controle over de les. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen. Zo is het natuurlijk moeilijker om vragen te stellen en ontbreekt de persoonlijke insteek.

Piano laten stemmen

Een ander belangrijk punt dat niet online kan is het laten stemmen van uw piano. Die moet namelijk zo`n één a twee keer per jaar worden gestemd. Wat u wel kan doen is online een pianostemmer regelen. Bijvoorbeeld Herrmansch pianotechnieken. Bij Herrmansch kunt u een stemmer laten komen als u vindt dat uw piano nu wel erg vals klinkt, maar u kunt ook een contract afsluiten om uw piano meerdere keren per jaar te laten stemmen, met korting. Daarnaast kan Herrmansch u ook helpen om uw piano te verhuizen of om deze te reviseren (repareren) als dat nodig is.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *