Muziek

Een carnavalsband boeken voor het leukste feest

Woon je in het zuiden van het land, dan is de kans groot dat je uitkijkt naar februari als het caranavalsfeest weer voor de deur staat. Het feest, dat van oorsprong een vastenavond voor het vasten was in de rooms-katholieke traditie, is uitgegroeid tot een feest van het volk waar praalwagens, kostuums, en 4 dagen feesten met een carnavalsband onderdeel van uit maken.

Op deze feesten wordt er groots uitgepakt: er gaat vaak een maandenlange voorbereiding vooraf aan de keuze en creatie van de praalwagens, kleding en natuurlijk de feesten. Locaties, DJ’s en entertainment worden lang van te voren al vast gelegd om er voor te zorgen dat deze avonden onvergetelijk worden.

Een carnavalsband kiezen

Muziek is een belangrijk onderdeel van Carnaval, en je kan dan ook uitsluitend feestmuziek verwachten bijvoorbeeld van een leuke carnavalsband. We zetten dan ook graag een aantal entertainment opties voor je op een rijtje die niet mogen ontbreken op je feest.

carnavalsband

Dweilorkest

Elk dorp of elke stand heeft wel een dweilorkest. Dit gezelschap dat voornamelijk bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk spelen veel carnavalsmuziek en bekende melodieen op een feestelijke manier. Zo kom je helemaal in de feeststemming. Een dweilorkest speelt ook helemaal geen ouderwetste muziek: een dweilorkest met ambitie zal ook zeker de laatste grootste hits spelen.

DJ

Voor een groot feest in zaal. club of dorpshuis is een DJ vaak een uitstekende en veilige keuze. Een goede DJ maakt een keuze uit de grootste hits van vroeger en nu, afgewisseld met onnozele carnavals remixen van bekende hits. Omdat carnaval het feest van de zotten draait een goede DJ veel afwisselende muziek die elkaar in een snel tempo opvolgt.

Tape-act

Een tape-act is een al dan niet bekende artiest die een optreden geeft zonder liveband. Omdat hij zijn eigen muziek op band heeft staan wordt dit ook wel een tape-act genoemd. Verschillende bekende zangers die carnavalshits op hun naam staan zijn dan ook te boeken voor een optreden met carnaval.

Coverband

Een wat minder voor de hand liggende keuze maar zeker net zo leuk is een carnavalsband oftewel een coverband. Door een goede coverband met de juiste muziekkeuze kan een normaal carnavalsfeest tot een waanzinnige avond worden omgetoverd. Ook een goede carnavalsband met goede muzikanten zal veel schlagers, bekende meezingers spelen, net als veel andere hits die niet perse bij carnaval horen maar wel bijdragen aan de juiste feeststemming.

Omdat veel mensen houden van live muziek, en graag vermaakt willen worden met meezingers en knotsgekke improvistatie op het podium, wint de live carnavalsband de laatste jaren aan populariteit. Daarnaast zijn carnavalsband tegenwoordig complete professionele producties, compleet met live effecten en video op een grote ledwall.

 

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *