GadgetsMode

Rado

Kwaliteit van een uurwerk wordt niet alleen bepaald door de nauwkeurigheid van het mechanisme, maar ook door het materiaal. Het materiaal is ontzettend belangrijk en zorgt ook voor het uiterlijk. Het in 1957 opgerichte, Zwitserse horlogemerk Rado legt de focus op het gebruik van innovatieve en esthetisch mooie materialen.

 

Gebruik van bijzondere materialen is het handelsmerk van Rado

Zoals de titel beschrijft is Rado continue bezig met het onderzoeken van nieuwe materialen om in hun horloges te verwerken. Voorbeelden van de materialen die gebruikt worden zijn: Hightech Keramiek, hard metaal en saffierkristal.

 

Aanbod in Rado horloges

Rado kent geen groot aanbod in verschillende horloges. Zo heeft het merk vijf horloges. De “Centrix” is hiervan de nieuwste. Het design lijkt wat klassiek maar het bijzondere zit hem in het feit dat het gedeeltelijk is gemaakt van saffierglas. Dit glas zorgt voor een rustige kijk op het uurwerk. Het horloge is verder uitgerust met een Quartz uurwerk, wat betekend dat het erg nauwkeurig is en dat de drager verzekerd is van een goed werkend horloge.

 

Naast statig en klassiek ook sportief

Het kleine aanbod van Rado bestaat veelal uit vrij statige maar wel elegante modellen. Echter is het model “Hyperchrome” meer sportief en zorgt weer voor een hele andere look. Het model heeft naast een uurwijzer en minutenwijzer ook een timer wat erg uniek is voor het merk. Rado heeft namelijk normaal gesproken erg elegante en statige horloges. Een chronograaf (timer) functie wordt dan ook gezien als sportief.

 

Het horloge is gemaakt van speciaal metaal en zorgt wederom voor een sportieve look. Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat het horloge moeilijk kapot te krijgen is, wat natuurlijk erg handig is voor tijdens het sporten. De “Hyperchrome” is daarnaast verkrijgbaar in meerdere kleuren en grootte. dit zorgt er voor dat het horloge of heel opvallend of juist niet is.

 

Rado
Rado
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *