Mode

Ondergoed met elastiek

Sloggie ondergoed wordt nu veel gebruikt, maar als je bent geboren rond de helft van de 20ste eeuw zal het je nog scherp op je netvlies staan; ondergoed met elastiek! Ik kan me nog levendig voorstellen dat er nog wel eens een elastiek knapte en je ondergoed om de haverklap afzakte tot je knieën. Het ondergoed was destijds uitsluitend gemaakt van katoen.  Dat zat wel lekker maar ging na verloop van tijd lubberen. Zo had je binnen een mum van tijd een onderbroek aan die enkele maten groter was dan toen je hem kocht. Er was niet veel keuze wat betreft prints. Wit voerde de boventoon en hip was je al als er vlindertjes op geprint waren.

 

En toen?

Er kwam steeds meer keuze in ondergoed en er verschenen nieuwe materialen. Nylon werd de favoriet. Ook werden de modellen steeds kleiner. Tot er op een dag een totaal nieuw model op de markt kwam, de string. Er was veel ophef over dit kleine stukje ondergoed en niet iedereen was direct enthousiast. Maar uiteindelijk ging bijna iedereen overstag en werd de trend een blijvertje. Het was wel wennen om een string te dragen. Het zat onwennig de eerste tijd, maar ook dat werd uiteindelijk gewoon.

 

Vandaag

Elastiek is er nog steeds, maar allang niet meer het elastiekje wat in een zoompje was weggewerkt. Er is ondergoed in alle vormen, maten, uitvoeringen en materialen. De tijd dat wij zelfs ons ondergoed graag lieten zien boven onze spijkerbroek uit, is nog maar net achter ons gelaten. Ook hebben er nieuwe vormen van ondergoed de intrede gedaan: corrigerend ondergoed is zo comfortabel geworden om te dragen dat het erg populair is onder de wat molligere mensen onder ons. Ook thermo-ondergoed is vrij nieuw. Heerlijk om te dragen onder je skipak of als je een baan hebt waarbij je veel buiten moet werken.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *