Kies voor Italiaanse mode!

Italiaanse mode staat bekend als maatwerk, fashion, design en zorgvuldigheid. Als je Italiaanse mode draagt, weet je dat het kwalitatief goed is. De Italianen maken hun kleding met veel aandacht en horen daarmee tot één van de meest toonaangevende landen van de haute couture en fashion design. Denk aan merken als Gucci, Armani, Prada, Versace en Dolce & Gabbana. Maar hoe is deze fashion trend ontstaan? Lees snel verder.

Ontstaan modestad

Één van de meest stijlvolle steden in Italië is Milaan, de stad staat dan ook bekend als de modehoofdstad van de wereld. In de 20e eeuw ontstond er een toestroom van immigranten. Door deze toestroom groeide de economie in een rap tempo. Hierdoor steeg de vraag naar exclusieve producten en zo ontstonden er uiteindelijk veel ateliers. Het ontwerpen van kleding in Italië werd uiteindelijk vanzelfsprekend. Milaan is daarmee de thuisbasis voor Italiaanse modehuizen en kledingontwerpers.

Modeshows

Italië staat bekend om haar vele modeshows. Gedurende het hele jaar zijn er modeshows, waarin de nieuwste mode wordt gepresenteerd. Dit gebeurt zowel voor de winter- als de zomercollectie. Alles komt voorbij! Van bontjassen en schoenen tot truien en accessoires, zowel voor vrouwen als voor mannen. Een bekend mode evenement uit Italië is de ‘Milaan Fashion Week’. Vele bekende modemerken doen hier aan mee.  Het is een presentatie moment voor de grote modehuizen en hun collecties.

Onderscheidend

Wil je er als man zijnde stijlvol uit zien, dan zit je vaak goed met Italiaanse merken. Merendeel van de Italiaanse kleding voor mannen is gemaakt van polyester en katoen. Dit brengt een aantal toonaangevende voordelen met zich mee. Zo hoeven overhemden nauwelijks gestreken te worden en sluiten ze direct goed aan om het lichaam. Dus naast dat Italiaanse kleding modieus is, is het ook erg functioneel. Je raakt niet snel uitgekeken op de Italiaanse mode, een basic t-shirt is vaak ontwerpen dat het én lekker zit en op een simpele manier mooi blijft.

Nergens op de wereld is mode zo levendig als in de Italiaanse modestad Milaan. De wereldberoemde merken Versace, Gucci, Prada en Armani voeren de boventoon, iedereen kent het. Schroom dus niet en kies voor een Italiaans modemerk, je zult merken dat het de prijs/kwaliteit waard is.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.