GeldzakenMarketing

Tips voor een goede branding voor je bedrijf

Tips voor een goede branding voor je bedrijf 

Als je een bedrijf bent gestart, wil je het succesvol laten groeien. Het hebben van een sterk merk is hiervoor cruciaal. Om je onderneming te laten groeien is het belangrijk dat je een sterk en compleet merkimago hebt. Het is een groot deel van de indruk die klanten van je bedrijf zullen hebben. Een merkimago zorgt voor een emotionele link tussen het bedrijf en klanten. Het is de herinnering die je achterlaat, waardoor klanten terugkomen of wegblijven. Het creëren van een vertrouwd merk is dus enorm belangrijk. We geven tips voor een goede branding voor je bedrijf.

Richt je visie op de klant
Bij veel bedrijven is hun visie gericht op zichzelf, bijvoorbeeld het willen boeken van veel omzet. Maar het gaat uiteindelijk om de klant. Neem in je visie op wat het bedrijf doet om verschil te maken voor de klant. Zet er als fysiotherapeut bijvoorbeeld in dat je als visie hebt om zoveel mogelijk mensen te helpen met hun klachten. Ook is het een pré om een visie te hebben die maatschappelijk gezien ook een doel dient.

Een pakkende naam en look
Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Kies daarom een pakkende naam en een opvallend logo. Denk na over welke naam goed bij je bedrijf past. Verzin bij de naam, het logo en je visie een bepaalde look en trek deze look overal in door. Op de website, op de visitekaartjes, op kantoor enzovoorts. Dit zorgt voor een bepaalde samenhang en dus een duidelijke branding. Zorg ervoor dat je huisstijl bij mensen blijft hangen en dat mensen zich kunnen identificeren met je merk.

Communicatie is de sleutel
Communicatie naar buiten toe is cruciaal. Als je dit niet goed aanpakt, heeft een perfecte visie, naam en look ook geen zin meer. Social media, de website, je bedrijfspand, straal overal je merkimago op een juiste manier uit. Kijk ook naar jezelf en je personeel. Als je bijvoorbeeld als slogan hebt; ‘Enjoy life’, zorg er dan voor dat het personeel niet chagrijnig achter de balie zit. Of als je een bedrijf hebt dat gericht is op maatschappelijke kwesties, draag dan zelf geen kleding die is gemaakt door een bedrijf waar kinderarbeid normaal is.

Helpt dit je goed op weg maar ben je op zoek naar meer tips? Lees dan snel nog meer manieren om je bedrijf succesvol te laten groeien.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *