Marketing

Het risico van niet innoveren

De verhalen van bedrijven die het gewoon vertikken om te innoveren gaan al jaren de rondte. Denk hierbij aan Kodak die de technologie voor een digitale camera als allereerst had uitgevonden maar er simpelweg geen heil in zag en probeerde te verstoppen. Het lot van Kodak is bij iedereen ondertussen wel bekend. Of denk aan een meer recent voorbeeld: Blokker holding die niets zag in online. De eigenaar van Blokker zei tien jaar geleden: ‘Ik geloof niet dat iemand ooit wat gaat bestellen op het internet’, we kunnen we stellen dat de rest geschiedenis is. Hoe komt dat nou? Dat dit soort bedrijven zich niet aan willen passen?

ROI VS The cost of doing nothing

Veel te veel wordt er nog steeds gekeken naar ROI. Er wordt bij iedere vorm van vernieuwing gevraagd om tientallen business cases en op basis daarvan wordt er een soort van besluit genomen. Het probleem met dit soort business cases is dat het nooit innovatie kan zijn. Iemand heeft het namelijk al gedaan. Uit mijn inleiding hoop ik dat ’the cost of doing nothing’ en de gevolgen hiervan duidelijk zijn. Mijn advies is: kijk minder naar ROI en business cases en bedenk je dat the cost of doing nothing tegenwoordig steeds meer de levensader van jouw bedrijf wordt.

Innoveer!

Innovatie door middel van producten wordt ook wel productontwikkeling en productinnovatie genoemd. Beide geen marketingtermen, maar solide manieren om je product vanaf de start zo succesvol mogelijk op de markt te brengen. Een goede productontwikkelingstrategie is goud waard. Maak hier dus gebruik van.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *