Maatschappij

Werken op een flexplek

Vaak zijn zelfstandige ondernemers niet in de gelegenheid om een heel kantoor voor zichzelf te hebben, hierdoor kiezen zzp’ers ervoor om thuis te gaan werken. Wat begint als een goed voornemen eindigt al snel in iets heel anders. Bij thuiswerken is het al snel zo dat je snel gaat denken aan de huishoudelijke klusjes zoals die berg afwas of dat wasje dat nog opgehangen moet worden. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling, daarom zijn er tegenwoordig flexplekken. Flexplekken kunnen ook koffietentjes of lunch cafes zijn maar ook hier kan je snel afgeleid zijn. Daarom zijn er ook flexplekken waar je in alle rust kan werken.

Sociale contacten leggen

Echte flexwerkplekken zijn een hele uitkomst. Een goede flexplek is een plek waar je rustig zelf kan werken, een plek waar de wifi goed werkt en waar je gemakkelijk andere zzp’ers kan ontmoeten. Dit is een heel positiefs iets omdat je hierdoor je netwerk op een hele positieve en fijne manier kan uitbreiden. Hierdoor bouw je dus niet alleen een groot netwerk op maar ben je ook altijd omringd door andere professionals en creatieve ondernemers. Flexplekken kan je vaak huren wanneer het jou uitkomt, of het nu voor een paar uurtjes is, een dag, een week of zelfs meerdere weken, het kan allemaal. Dit is een groot voordeel van werkplekken want je bent dus altijd verzekerd van een werkplek.

Samenwerken

Naast dat een flexplek dient als een plek om rustig te werken is het ook een plek om al je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Het is zelfs zo dat een flexplek daadwerkelijk kan helpen je onderneming uit te breiden. Zo kan je bij een flexplek coaches, vertalers, illustratoren en nog veel meer soorten ondernemers ontmoeten. Doordat je de kans hebt om zoveel andere ondernemers te ontmoeten zal je al snel zien dat je hier ook je inspiratie uit kan halen. Het kan zelfs zo zijn dat je op een gegeven moment er voor kiest om samen te werken met een van die ondernemers. Bij een flexplek is niks onmogelijk.

Andere voordelen

Naast dat het gebruik van een flexplek ervoor kan zorgen dat je bereik veel groter wordt omdat je iedere keer bij andere mensen zit, zorgt het er ook voor dat je je op een flexplek goed terug kunt trekken. Het is dus niet alleen financieel een goede optie maar ook sociaal is het een geweldige optie. Je breit geheid je onderneming en je sociale netwerk uiteindelijk uit.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *