Maatschappij

Vrijwilligerswerk voor jongeren

Vrijwilligerswerk voor jongeren

Als de eindexamens achter de rug zijn, hebben veel leerlingen een lange zomervakantie. Velen gaan daarin op vakantie, werken en vooral heel veel relaxen. En geef ze eens ongelijk. Toch is dit ook een mooi moment om je nuttig te maken in de maatschappij door het doen van vrijwilligerswerk. Dit is niet alleen ontzettend nuttig, het is ook nog eens erg leuk en het geeft veel voldoening. Daarbij staat het ook nog eens mooi op je CV. Daarom zijn hier twee ideeën voor vrijwilligerswerk in je zomervakantie.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds is een goed doel dat opkomt voor ouderen in Nederland. Het fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven kan leiden zoals hij of zij dat wil. Dit is een belangrijk fonds, omdat het de eenzaamheid onder ouderen aanpakt. Het fonds heeft vrijwilligers hard nodig, zodat het geld kan worden besteed aan de leuke uitjes voor ouderen. Als je een paar uur over hebt in je zomervakantie, kun je je opgeven als vrijwilliger voor het Nationaal Ouderenfonds. Je kunt als vrijwilliger bellen met eenzame ouderen voor een praatje, meehelpen met uitjes of coördinator worden van evenementen. Buiten het Nationaal Ouderenfonds zijn er ook nog vele andere initiatieven voor eenzame ouderen. Vergeet ook niet om eens rond te kijken in je eigen omgeving. Ga regelmatig langs je eigen opa’s of oma’s of de eenzame oudere buurvrouw.

Sportvereniging
Ben je sportief en vind je het leuk om anderen te helpen? Word dan vrijwilliger bij een sportclub of -vereniging. Veel sportverenigingen kunnen helpende handjes goed gebruiken, maar hebben niet het budget om hier personeel voor in te huren. Draai vrijwillig mee bij de plaatselijke sportvereniging door bijvoorbeeld bardiensten te draaien of door flyers te maken voor de club. Het is dankbaar werk en je bent ook nog eens sportief bezig als je gebruik maakt van de sportfaciliteiten. Als je goed met kinderen om kunt gaan, is het ook een leuk idee om je op te geven als vrijwilliger bij de scouting.

Voordelen
Natuurlijk zijn er nog veel meer initiatieven te vinden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn altijd hard nodig, sommige organisaties draaien hier volledig op omdat er amper budget is. Je krijgt er geen geld voor terug, maar wel dankbaarheid en voldoening omdat je anderen helpt. Ook worden vrijwilligers regelmatig in het zonnetje gezet. Je maakt je in je lange zomer enorm nuttig, het is gezellig met andere vrijwilligers en je leert waarom het belangrijk is om anderen te helpen. Een andere mooie bijkomstigheid van het doen van vrijwilligerswerk is dat het altijd goed op je CV staat.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *