Maatschappij

Het nieuwe rijden bij rijlessen

Het nieuwe rijden bij rijlessen

Tegenwoordig wordt nieuwe cursisten die zich aanmelden bij een rijschool aangeleerd om het nieuwe rijden toe te passen. Dit om de auto langer mee te laten gaan en omdat het beter is voor het milieu. Rijschool Pompert in Eindhoven voldoet uiteraard aan alle eisen om alle cursisten die klaar zijn voor het examen te laten afrijden volgens het nieuwe rijden en alle nieuwe eisen rondom theorie en praktijk.

Voordelen van het nieuwe rijden

Voordat je begint met rijlessen kun je hier je informatie vandaan halen of omdat je wil weten wat het nieuwe rijden eigenlijk inhoudt omdat je al wat langer in het bezit bent van een rijbewijs.

Het is verstandig om het nieuwe rijden anno 2016 toe te passen, omdat je al gauw 100 kilometer verder kan rijden. Dit kan soms tot efficiëntie oplopen van meer dan 10%, des te beter voor de portemonnee en je kan ook nog een steentje bijdragen aan het milieu. Door het nieuwe rijden zorg je er ook voor dat er onderdelen van de motor of carrosserie minder snel vervangen hoeven te worden.

Er zijn een aantal tips die je mee kunt pakken om het nieuwe rijden onder de knie te krijgen. Dit vereist ook niet veel moeite aangezien je het jezelf helemaal aan kunt leren, zelfs op een oudere leeftijd.

Optrekken en schakelen

Wanneer je aan het autorijden bent en je wilt optrekken, zijn er ook veel personen die vooral in de eerste versnellingen veelal het gaspedaal verder intrappen om sneller door het verkeer te cruisen, toch kun je ook meegaan met de rest van het verkeer door tussen de 2000 en de 2500 toeren door te schakelen. Bij het optrekken verbruikt de auto namelijk het meeste brandstof, daarnaast is het aanhouden van een gelijkmatige snelheid ook beter voor de motor, waardoor de motor niet meer dan nodig hoeft te werken.

Snelheid en afremmen

Als je ongeveer 80 kilometer per uur rijdt dan is het verstandiger om in de vijfde versnelling te rijden. Een auto die ongeveer 80 kilometer per uur rijdt de in vijfde versnelling verbruikt ook het minste brandstof dan wanneer je 100 kilometer per uur rijd.

Deze tip zal voor niemand onbekend zijn, maar ver vooruit kijken is een van de belangrijkste aandachtspunten, omdat je snel kan anticiperen op het verkeer. Onnodig veel remmen omdat je niet ver genoeg vooruit kijkt verbruikt ook extra brandstof. Wanneer er een moment zich voordoet om het gas los te laten dan moet u niet proberen om te ontkoppelen, maar af te remmen op de versnelling.

Energieverspilling

Voorkom ook extra energieverspilling, de airco, achterruit-, stoel-, spiegelverwarming zorgen ervoor dat de motor harder moet werken, wat resulteert in extra verbranding. Ook luchtweerstand van allerlei attributen rondom de auto zorgen ervoor dat er onzuinig met de motor word omgegaan. Dakkoffers, fietsenrekken of andere attributen zorgen voor extra luchtweerstand.

Banden

Banden zijn heel belangrijk om te letten op het brandstofverbruik, vaak kan je tot wel 5% brandstof besparen als de banden goed op spanning zijn. 2,1 tot 2,3 bar is voor de gemiddelde personenauto gebruikelijk. Ook gaan door een juiste spanning de banden langer mee.

Dit zijn de grootste tips die je mee kan nemen voordat je de weg op gaat. Tijdens de rijlessen komt dit heel vaak naar voren om te letten op je eigen rijvaardigheden, maar ook op het milieu.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *