Maatschappij

Evenementen in Eindhoven

Evenementen in Eindhoven

Elk jaar zijn er weer grootse evenementen in omgeving Eindhoven waar veel publiek op af komt. Ook in 2016 zijn er volop evenementen in Eindhoven te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. De stad is op dit soort momenten erg vol, daarom is het zeer handig om er vroeg erbij te zijn en parkeerplekken te vinden die dicht bij de evenementen plaats vinden.

Glow Eindhoven

Sinds de start in 2006 heeft Glow flink naam gemaakt in Nederland, maar trekt ook bezoekers vanuit omringende landen en zelfs de hele wereld. In 2015 werden er maar liefst 650.000 bezoekers getrokken waar er in 2014 450.000 bezoekers aanwezig waren bij dit evenement. Een flinke groei, die zeker terecht is, Glow is een waar spektakel waar kunstenaars en designers van over de hele wereld hun creatieve uitspattingen uiten met gebruik van licht. Dit is niet alleen het licht wat de boventoon voert, maar de hele techniek erachter is ook zeer indrukwekkend, er is veel grafische rekenkracht en sensoren nodig om dit mogelijk te maken. Let maar op als je er zelf aanwezig bent, je loopt langs een schijnbaar donker pand en het begint op te lichten als je er langs loopt. Zeer indrukwekkend wat ze allemaal kunnen doen door middel van licht. Het is zelfs een van de meest innovatieve evenementen ter wereld.

Dutch Design Week

Ook het Dutch Design Week evenement is weer aanwezig in Eindhoven. Dit is net als altijd het grootste designevenement van Nederland waar 2400 designers van over de hele wereld hun kunstwerken laten zien. Over design gesproken, dit kan van alles zijn, van grafische ontwerpen, mode, fooddesign, industriële ontwerpen en de nieuwste trends. Van 22 tot en met 30 oktober 2016 mogen bezoekers dit aanschouwen en kan je je laten verrassen door de meest uiteenlopende designs. Er zijn verschillende mogelijkheden om Eindhoven te bereiken. Het openbaar vervoer is goed geregeld naar Eindhoven, als je dicht bij het evenement wilt parkeren dan kun je bijna overal in Eindhoven wel terecht in een van de parkeergarages. Ben je van plan om langer te blijven, dan zijn er volop mogelijkheden om te overnachten.

Lichtjesroute

The city of light doet tijdens de lichtjesroute weer zijn naam eer aan. Tijdens dit evenement wordt een traject van 22 kilometer uitgelegd die helemaal verlicht is. Dit evenement wordt gehouden om de bevrijding van Eindhoven te vieren, de achterliggende gedachte hierachter is dat het licht weer mag branden na de barre tijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar begint het evenement in Eindhoven vanaf 18 september, dit jaar duurt het tot en met zondag 11 oktober.

Het Lampegat

Elk jaar is het weer tijd voor carnaval in de zuidelijke provincies. Dit evenement wordt elk jaar gegeven in de winter en dan wordt er het nodige bier gedronken waar je u tegen zegt. Zes dagen lang wordt er door duizenden mensen gefeest in gekke carnavalspakken. Ben je niet bekend met carnaval, dan is het een aanrader om te bezoeken. Er worden enorm grote carnavalswagens gebouwd waar het hele jaar aan wordt gewerkt.

En zo zijn er nog enorm veel evenementen in Eindhoven zowel groot als klein die het hele jaar door worden georganiseerd. Er is voor ieder wat wils, wees erbij om het niet te missen.  

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *