Internet

Wat merkt u van de werkzaamheden in uw straat

Iedereen heeft weleens bepaalde werkzaamheden in de straat gehad. Je kon er een tijdje niet parkeren omdat de straat open lag. Er gingen voor je deur allerlei kabels de grond in, maar je hebt geen idee wat deze kabels allemaal inhouden. De werkzaamheden waren er niet alleen om de straat weer op te hogen na alle verzakkingen, er werden ook riolen vervangen en extra kabels de grond in gedaan. Op het moment dat dit gebeurt kunt u waarschijnlijk beschikken over glasvezel in uw huis. De laatste jaren zijn er op het gebied van internet bepaalde ontwikkelingen geweest om het internet te verbeteren. Bij elke straatwerkzaamheden wordt nu dus ook de glasvezelverbinding gelegd. Nu wordt de vraag weleens gesteld over hoe u deze verbinding in uw huis krijgt, dit kan door de zogenoemde FTTH.

FTTH

FTTH is een afkorting voor “Fiber to the house”. Dit zegt u waarschijnlijk nog steeds niet zoveel. Dit is dan ook een verbindingskabel van de glasvezelkabels in de straat naar het internetkastje in uw huis. Deze kabel dient u zelf aan te schaffen om te profiteren van de glasvezelverbinding in de straat. De FTTH is geen dure kabel en deze kunt u op verschillende plekken verkrijgen.

Aankoop

Zoals ik al zei, de FTTH kabel kunt u op verschillende plekken verkrijgen. Dit kan bijvoorbeeld al in de bouwmarkt in de buurt. Wel raad ik het u aan om toch naar een specialist te gaan op het gebied van glasvezel en de bijbehorende kabels. Dan weet u pas zeker dat de kabel lang meegaat en u lang kan gaan genieten van uw glasvezelverbinding. De FTTH is dus wel van essentieel belang nadat de verbinding in de straat is aangelegd.

Kijk dus eens op internet of u al kan beschikken over de glasvezelkabels, en profiteer er nu zelf van.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *