Internet

Voordelen van werken in de cloud

Voordelen van werken in de cloud 

Van alle bedrijven in Nederland werkt de helft minimaal deels vanuit de cloud. De cloud staat gewoon voor internet, maar is net als een wolk niet tastbaar. Een cloudserver is een server op internet waarop internetters kunnen inloggen op afstand. Op deze manier kunnen ze vanaf elke plek werken, mits er internet beschikbaar is. Dit heeft meerdere voordelen voor bedrijven en werknemers.

Locatie-onafhankelijk en goedkoper werken
De harde schijven en servers kunnen de deur uit, want een internetverbinding volstaat bij werken vanuit de cloud. Je bespaart dus geld, want je hoeft deze dingen niet aan te schaffen en je hebt geen onverwachte kosten. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Werken in de cloud is erg veilig. Bij een betrouwbare cloud-leverancier staan je gegevens in Nederlandse datacenters die voorzien zijn van een goede beveiliging. Het beveiligen van de cloud staat hoog in het vaandel, omdat er zoveel gevoelige informatie op wordt gedeeld.

Ook is het handig dat de cloudomgeving dubbel is uitgevoerd, waardoor je bij een eventuele storing direct kan overschakelen op een ander apparaat. Op elk apparaat worden de gegevens opgeslagen. Het grootste voordeel is dat je met werken in de cloud locatie-onafhankelijk kan werken. Je kan werken waar en wanneer je wilt. Hierdoor kun je als bedrijf ook makkelijk werken met flexwerkers. Flexwerkers kunnen dan bijvoorbeeld vanuit huis of vanaf een andere werkplek werken. Ook bied je medewerkers zo de mogelijkheid om in de avonduren of in het weekend werk in te halen.

Minpunten
Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel. Er zitten ook mindere kanten aan werken in de cloud. Het is daarom belangrijk dat deze ook worden belicht. Voor werken in de cloud heb je altijd een internetverbinding nodig. Als je internet dus even niet werkt, heb je een probleem. Een oplossing hiervoor is een backup-internetverbinding. Mocht er een storing zijn, dan kun je doorwerken via deze verbinding. Ook ben je afhankelijk van je cloud-aanbieder. Als hier een fout zit, kan dit gevolgen hebben voor jouw organisatie. Vraag daarom vooraf altijd naar de risico’s.

De implementatie, het beheer en het beveiligen van werken in de cloud is erg ingewikkeld en vereist de nodige kennis. Wil je overgaan op werken in de cloud maar heb je hier niet de juiste medewerkers voor? Dan is het uitbesteden van cloudoplossingen een goede optie voor je. Op deze manier hoef je je eigen personeel niet op te leiden en bespaar je kosten op het beheren van de cloud.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *