Internet

Lekker shoppen op het internet

Makkelijk en betrouwbaar kun je nu de hele reut kopen via het web. Er zijn toch maar weinig mensen die weten hoe internetwinkels begonnen zijn, lees verder om meer te weten te komen.

De eerste e-commerce drukte op het net begonnen in de jaren ’90. Via het net kon je eerder echter ook ofschoon diensten en dingen orderen. Een aantal reiswinkels hanteerde in 1981 alreeds een netwerk dat vervaardigd was van telefoonlijnen. Gebruikers die informatie over rondreizen wilde lezen of tripjes wilden boeken en annuleren konden op de computer met een modem inbellen naar een server. Een alternatief leuk concept van bestellen op afstand is minitel, een video textdienst uit Frankrijk.
Rond 1990 is het world wide web zoals we dit kennen ontwikkeld door Tim Bernes-Lee. Op dat tijdstip was verkopen op internet nog niet legaal vanwege wat beperkingen. Snel werden rond het jaar ’91 al deze limitaties opgedoekt. Hierdoor werd het voor bedrijven aantrekkelijk om zich te vestigen op het www. Rond het jaar ’94 gebeurde op het internet de eerste verkoop. Pizza Hut was er snel bij en was een van de aanvoerende ondernemingen waar publiek een pizza online konden orderen. Websites moesten nog wel beter beveiligd worden, door de komst van SSL certificaten werd dit verwezenlijkt. E-commerce begon in het jaar ’95 werkelijk te boomen. Almaar meer ondernemingen vestigde zich alsmede op het internet. Enkele grote organisaties als Amazon en eBay werden in dit jaar opgericht en online actief. De Wehkamp was een van de aanvoerende firmas in Holland die dat jaar online ging. Er werd kleding verhandeld via de site.

Het jaar 1997 bracht een nieuwe doorbraak. Er was namelijk een miljoen omzet binnen gehaald door Dell, het Amerikaanse it-bedrijf. De oplopende lijn van aantal nieuwe online winkels werd doorgezet. Bol.com is tegenwoordig de machtigste online winkel in Holland, deze kwam in ‘het jaar ’99 op het internet. De befaamde online winkel Zalando begon een jaar daarna. Momenteel arriveren er elk kalenderjaar nog almaar vele nieuwe webshops op het internet. Tegenwoordig zijn er circa 30 duizend geregistreerde webwinkels in Nederland. Als je dit vergelijkt tegenover het jaar 2010 zijn er 17 duizend webwinkels bijgekomen. In de toekomst zal dit getal alleen nog maar toenemen. Het wordt voortdurend makkelijker om een webshop te beginnen.. Steeds meer webshops zullen er aankomen. Het is hedendaags wel behoorlijk makkelijk om er een op te starten. Bekijk ook eens deze startpagina.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *