Internet

Wat is ICT detachering?

Eigenlijk wordt detachering al heel lang gedaan, in de privésfeer. Dit heet niet per direct detachering, maar je huurt een bedrijf voor producten of diensten in. Je kunt regelmatig de glazenwasser langs laten komen of er komt een loodgieter langs wanneer er lekkages zijn in het huis.

In de zakelijke sector wordt er veel aan detachering gedaan, daarbij wordt er personeel uitgeleend aan een derde partij. Voor detacheringen zijn gespecialiseerde bureaus die speciale projecten hebben lopen om het personeel voor een tijdje uit te lenen aan een ander bedrijf. In principe blijven de werknemers die worden uitgeleend onder contract en krijgen zij ook betaald door het detacheringsbureau, als ze worden geplaatst dan wordt dat bedrijf voor een tijdje de opdrachtgever, omdat de taken binnen het bedrijf zo moeten worden uitgevoerd naar de wensen en behoeften van dat bedrijf.

ICT detachering

Zo kan er ook personeel worden gedetacheerd in de ICT sector. Niet veel bedrijven behoeven een ICT afdeling en willen verder op weg worden geholpen aangezien ICT een zeer belangrijke rol speelt tegenwoordig. ICT detachering vindt in de meeste gevallen plaats als het systeem eruit ligt, waardoor de werkzaamheden niet kunnen worden hervat. Maar ICT detachering kan ook worden toegepast als het bedrijf toe is aan nieuwe software of zelfs geheel nieuwe servers en systemen.

Voor noodgevallen zoals het uitvallen van een systeem kan een ICT detacheringsbureau snel handelen en personeel op locatie laten komen om de problemen op te lossen. Verdere werkzaamheden kunnen zijn: netwerk- en systeembeheer, virtualisatie en storage.  

Voordelen

Het voordeel wanneer je gedetacheerd personeel het werk laat doen is hun expertise in hun vakgebied. Werknemers die er weinig kaas van heeft gegeten kunnen problemen verergeren en ook dit kan extra geld kosten. Een ICT detacheringsbureau heeft gespecialiseerd personeel die de problemen in kaart kunnen brengen en aan de hand daarvan een actieplan opstellen om het probleem te verhelpen. Voor grotere projecten kan het gedetacheerde personeel tijdelijk worden ingehuurd, waardoor je niet verplicht bent om een contract aan te bieden. Daarnaast kijken zij met een frisse blik tegen de onderneming aan en kunnen ze nieuwe ideeën uitlichten, hoe er efficiënter en effectiever gewerkt kan worden met de bestaande systemen.

Nadelen

Er kleven ook nadelen aan het gebruiken van gedetacheerd ICT personeel. Ze blijven altijd een beetje buiten het bedrijf, waardoor ze niet verder opgenomen kunnen worden binnen de bedrijfsprocessen. Vaak is het ook maar tijdelijk en dit kan ook nadelig werken, ze zijn nog niet ingewerkt, ze kennen de cultuur van het bedrijf niet. Daarnaast kan het inhuren van een detacheringspartij in de ICT sector ook vrij duur zijn. Echter zijn sommige problemen niet zelf te verhelpen, waardoor het inhuren wel een must is. Of een veroudering van een systeem of server kan ook niet achterblijven, u wilt als werkgever ook uw werk op een zo efficiënt mogelijke manier uitvoeren en ook werknemers moeten op een fatsoenlijke manier blijven werken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *