InternetOverige

Trends op de werkvloer

Trends op de werkvloer

We brengen een groot deel van onze tijd door op de werkvloer. Het is daarom erg belangrijk dat we het naar ons zin hebben. Je goed voelen op je werkplek wordt steeds belangrijker. Waar het vroeger voornamelijk draaide om geld verdienen, op welke manier dan ook, willen we ons nu gelukkig voelen in onze werkzaamheden. Dit zie je ook terug in trends die te zien zijn op de werkvloer.

Flexibiliteit 
Flexibiliteit wordt steeds belangrijker tegenwoordig. Werknemers willen minder stress hebben en meer vrijheid voelen. Als ze dit ervaren, zijn ze ook productiever. Dit is de reden dat er steeds meer flexplekken ontstaan. Zo kunnen medewerkers vanaf verschillende werkplekken werken met een laptop, tablet of smartphone. Er is op flexplekken altijd draadloos internet aanwezig. Er zijn veel verschillende voordelen van flexplekken. Zo kan het de dynamiek in een bedrijf zeker verhogen. Collega’s hebben, door flexplekken, vaak meer contact met elkaar. Maar flexplekken hebben ook zo hun nadelen. Zo is er wellicht meer contact met collega’s, maar kan het lastig zijn om een specifieke collega te bereiken. Als er geen vaste werkplekken zijn, weet je ook niet waar die collega te vinden is. Tenzij hier natuurlijk afspraken over worden gemaakt. Ook is het belangrijk om in een bedrijf met flexplekken voldoende capaciteit in het ICT-team te hebben. Zo kunnen computerproblemen snel opgelost worden. Kun je je niet goed afsluiten van alles om je heen, dan kunnen flexplekken ook ten koste gaan van je concentratie. Dit is vaak wel enkel in het begin; naargelang de situatie langer zo is, ga je er natuurlijk aan wennen en vind je ook nieuwe manieren om je beter te kunnen concentreren.

Technologie
De huidige technologie zorgt er ook voor dat flexwerken mogelijk is. Stel je maar eens voor: flexwerken zonder technologie? Dat is eigenlijk niet mogelijk. Er moet op een makkelijke manier contact gelegd worden met collega’s en samenwerkingspartners. Zo kom je ook weinig flexwerkers tegen die geen smartphone hebben. Hiermee kan bijvoorbeeld via Whatsapp makkelijk en snel overleg plaatsvinden. Voor grotere meetings is technologie ook een uitkomst. Je hoeft tegenwoordig namelijk niet meer uren kwijt te zijn om hen en weer naar een afspraak te rijden. Dit is verspilling van je kostbare tijd! Via Skype kun je gemakkelijk een lange meeting bijwonen.

Werken en ontspannen
Een andere trend op de werkvloer is de mate van ontspanning. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat werknemers beter functioneren als ze om de zoveel tijd ontspanning hebben. Een relaxte sfeer op kantoor draagt bij aan een hogere productiviteit en een lagere absentie. Door in de pauzes verschillende mogelijkheden te bieden tot vertier, kunnen collega’s helemaal ontspannen tijdens de pauze. Voorkom dat er achter de computer geluncht wordt. Even er tussenuit is goed voor de productiviteit en voor de geest. Gelukkig pakken veel bedrijven dit al op, als gevolg van deze trend. En zij plukken hier al zeker de vruchten van!

Interesse in een flexibele werkplek? Probeer dan eens de flexplekken van Frame21.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *