Huishoudelijk

Tips voor een traplift

Voordat je een traplift wilt kopen of huren is het natuurlijk wel handig dat je een beetje een idee hebt wat de mogelijkheden zijn en of dit wel handig is in jou situatie. Daarom geef ik hieronder een aantal belangrijke tips die nodig zijn bij het kopen of huren van een traplift.

Traplift aan de binnen of buitenzijde van je trap plaatsen

Bij de meeste mensen wordt er gekozen voor een traplift die langs de buitenzijde van je trap geplaatst wordt. Deze traplift is overigens ook goedkoper dan de traplift die aan de binnenzijde van je trap geplaatst wordt. De traplift gaat dan langs de rails aan de buitenzijde van de trap. In de meeste gevallen wordt dan wel de leuning van je trap verwijderd.

Veilig de trap blijven gebruiken na installatie

Van een traplift wordt alleen gebruik gemaakt als dat echt nodig is. Er zijn dan ook genoeg momenten dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van de trap. Daarom zal je traplift aan de buitenkant van je trap geplaatst worden waardoor je nog gewoon van de trap gebruik kunt maken.

Hoe lang blijf je in het huis wonen waar je een traplift plaatst?

Je kunt aan je fysiotherapeut vragen hoe lang hij/zij denkt dat je een trap lift nodig zult hebben. Aan de hand van dit advies kun je bepalen of je er een gaat aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld ook zeggen dat je tijdelijk je bed naar beneden verplaatst als je klachten niet vrijblijvend zijn.

Gaat de conditie achteruit van een traplift?

Als je goed beweegt zorg je ervoor dat je langer fit blijft en dat je dus langer mobiel kunt blijven. Met het gebruiken van een traplift rem je natuurlijk wel de spierkracht en peeskracht in je lichaam, maar dat is niet erg je er veel pijn door krijgt. Je kunt natuurlijk andere oefeningen gaan doen om dit wel een beetje op pijl te houden.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *