HuishoudelijkWoning

Tips voor tapijt reinigen

Nieuw tapijt aanschaffen is een flinke investering, maar maakt het interieur wel helemaal af. Een goed verzorgd en schoon tapijt ziet er fris uit en voelt heerlijk zacht aan je voeten. Echter zal zonder een goede zorg, de vloerbedekking snel versleten raken. Tapijt reinigen lukt niet alleen door regelmatig te stofzuigen. Er zit meer stof in het tapijt, dan je met het blote ook kunt zien. Door middel van de onderstaande tips kan je zelfstandig het tapijt reinigen.

 

Tips voor tapijt reinigen:

  1. Niet wrijven: Zodra er een vlek op het tapijt terecht komt, is het raadzaam om het direct te behandelen. Probeer echter om de vlek nooit uit wrijven. Door dit te doen wordt de vlek alsmaar groter.
  2. Deppen: Giet lauw-warm water over de vlek en dep het op met een doek. Doe dit voorzichtig. Je werkt van buiten naar binnen, zodat de vlek niet groter kan worden. Herhaal dit met een schone doek, wanneer de eerste doek te vies is. Deze manier van tapijt reinigen werkt erg goed.
  3. Shampoo en mousse: Wanneer deppen en water niet werken, is er een schoonmaakmiddel nodig. Voor tapijt reinigen bestaat er een mousse of shampoo die effectief zijn in het behandelen van vlekken. Volg nauwgezet de instructies op het reinigingsmiddel.
  4. Tijd: Een schoonmaakmiddel heeft de tijd nodig om in te trekken bij tapijt reinigen. Hier moet zeker een middag de tijd voor genomen worden.
  5. Uitproberen: Wat voor middel je ook gebruikt, test het eerst uit op een onzichtbare plaats. Dit doe je bijvoorbeeld onder de bank of een kast. Mocht de kleur uitbijten, dan weet je zeker dat je hier niet die vlek in het zicht mee moet bewerken. Een schoonmaakmiddel die het tapijt beschadigd of verkleur is allerminst wenselijk

 

Professioneel tapijt reinigen

Zit je niet te wachten op al die doe het zelf tips, of lukt het jou niet na al deze tips om een vlek te verwijderen, dan zijn er ook professionele schoonmaakbedrijven. Schoonmaakservice R. de Jong is een professioneel bedrijf in tapijt reinigen, maar ook andere vormen van schoonmaak voor particulieren en bedrijven.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *