Huishoudelijk

Stofzuiger kopen? Zo doe je dat

Een stofzuiger kopen is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk zoveel verschillende merken en modellen, waardoor het kiezen zeer moeilijk wordt. In dit artikel geven we je een paar kooptips mee zodat je onmiddellijk de juiste aankoop doet. Voor meer informatie kan je steeds een kijkje nemen op Beste Stofzuiger Gids.

Energielabel, dé indicator

stofzuiger-labelElke stofzuiger heeft een energielabel. Hier staat eigenlijk alle informatie op die je moet weten bij je aankoop.

Alle labels starten bij A en lopen tot G. A betekent zeer goed en G eerder slecht. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk in de buurt van het label A zit.

Het eerste label (in dit geval E) geeft het energieverbruik aan. Hoe dichter tegen A, hoe energiezuiniger de stofzuiger. In dit voorbeeld is er sprake van een stofzuiger die niet zo energiezuinig is.

Verder zie je ook nog het energieverbruik per jaar. Dit is iets minder belangrijk voor jou als consument.

Verder zie je ook nog het uitstootlabel. Hoe beter het label, hoe gezonder de lucht uitgestoten door het toestel. Iemand met een allergie kan dus beter een goed label kiezen.

Onder het vorige label staan de labels voor harde vloer en tapijt. Deze bepalen hoe goed de stofzuiger alles schoon zuigt.

Als laatste zie je ook nog het geluidsniveau van de stofzuiger, uitgedrukt in decibel (dB). Een stofzuiger rond de 65 dB is stil. De stofzuiger in het voorbeeld is dus zeer luid.

 

Hier waren enkele tips om een stofzuiger te kopen. Hopelijk ben je nu al wijzer en kan je er één uitkiezen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *