Het schoon en netjes houden van je bedrijfspand

Het schoon en netjes houden van je bedrijfspand 

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Daarom is het als bedrijf van belang dat je bedrijfspand schoon en fris is, wil je een professionele en representatieve indruk maken. Hierbij voelen bezoekers, klanten en personeel zich prettig. Dit kun je bereiken door je bedrijfspand regelmatig te laten reinigen. Er is een aantal dingen waar je bij het schoonmaken van het pand rekening mee moet houden.

De buitenkant van het bedrijfspand reinigen
De buitenzijde van je bedrijfspand is de eerste indruk die je mensen geeft. Het is daarom erg belangrijk dat dit er schoon en fris uitziet. Denk bij het schoonmaken van de buitenkant van je bedrijfspand aan het reinigen van gevelpanelen, kozijnen, deuren, hoge en lage buitenbeglazing, zonnepanelen, dakgoten, reclameborden enzovoorts. Als het er vies uitziet, geeft dit ook een onverzorgde indruk van de binnenkant van het pand. Ook wil je niet dat jouw bedrijf wordt geassocieerd met een gebrek aan hygiëne. Zorg er daarom voor dat alles spik en span is. Huur regelmatig glazenwassers en bedrijven die dakgoten schoonmaken in en check af en toe of alles er nog netjes uitziet.

De binnenkant van het pand schoonmaken
Als bezoekers het bedrijf binnenkomen, moet het er natuurlijk net zo schoon uitzien als wat ze buiten hebben gezien van het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat er binnen net zo goed, of beter, wordt gereinigd als buiten. Het is van belang dat alle ruimtes goed worden schoongemaakt en opgeruimd, dat toiletten schoon zijn en dat ongedierte wordt bestreden. Om dit te realiseren is het belangrijk dat er schoonmakers worden ingehuurd en dat duidelijke instructies betreft schoonmaak worden gegeven. Bekijk ook regelmatig of alles nog op een efficiënte en nette manier is ingericht. Zo niet, verplaats meubels dan af en toe voor een vernieuwde en frisse uitstraling.

Het bedrijfsterrein schoon houden
Wat vaak vergeten wordt, is het schoonmaken en houden van het bedrijfsterrein buiten. Stel dat er bijvoorbeeld veel bomen staan, dan is het van belang dat bladeren regelmatig worden opgeruimd. Anders kan dit een probleem worden met het bereiken van het terrein, bijvoorbeeld door parkeerplaatsen die worden ondergesneeuwd door bladeren en afval. Je kan als bedrijf bijvoorbeeld veegmachines aanschaffen om dit probleem op te lossen. Of huur personeel in voor een regelmatige schoonmaak van het bedrijfsterrein.  

Zorg voor een goede balans tussen de uitstraling van de binnenkant en buitenkant van je bedrijfspand. Als het pand aan de buitenkant erg schoon en netjes oogt en aan de binnenkant vies en rommelig is, geeft dit een verwrongen beeld en een slechte indruk. Andersom geldt hetzelfde.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.