Huishoudelijk

Muziek in je interieur

Voor de gemiddelde muziekliefhebber is het heerlijk om items uit de muziekwereld ook in je interieur te verwerken. Maar daar zijn verschillende opties voor! Het ene item is makkelijk en goedkoop toe te voegen aan je interieur, de ander kost wat meer, is groter en valt meer op.

De piano

De piano is een typisch muzikaal interieurstuk dat thuishoort in de huiskamer van een muzikant of muziekliefhebber. Om zelf op te spelen, maar ook om als decoratie. De piano heeft een klassieke en stijlvolle uitstraling en biedt naast de mogelijkheid om er op te spelen, ook de ruimte voor andere accessoires. Zo is de bovenkant van de piano uitermate geschikt om te gebruiken als plankje. Zet er leuke vaasjes, plantjes of andere leuke huiselijke producten op. Ga je verhuizen en ben je bang dat het lastig is om de piano mee te nemen? Niets is minder waar, Herrmansch zorgt ervoor dat de piano snel en gemakkelijk naar je nieuwe adres wordt gebracht.

LP speler

Te weinig plek in je interieur voor een piano? Kies dan voor een kleiner maar een net zo muzikaal item: de platenspeler. Als het een werkende is, is het natuurlijk helemaal perfect en kunnen LP’s prima worden afgespeeld. Kies voor een retro platenspeler, of juist een moderne. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten, maten, kleuren of zelfs in een koffertje. Daarnaast hebben LP hoezen vaak een vintage uitstraling en komen deze daarmee bijvoorbeeld goed tot hun recht als poster aan de muur.

Gitaar aan de muur

De gitaar is een tof muziekinstrument voor aan de muur. Of je nu kiest voor een stoere elektrische of akoestische gitaar, een banjo of juist een klassieke viool. Groot of klein, kies voor iets dat goed bij de rest van het interieur past. Wanneer je de gitaar niet alleen als decoratie gebruikt, maar er ook daadwerkelijk nog op speelt, is het slim om de gitaar bijvoorbeeld met plakstrips te bevestigen. Zo is het makkelijk om hem te pakken en te spelen, en daarna weer aan de muur terug te hangen waardoor hij als decoratie dient.

Muziek in de kinderkamer

Vaak vinden ouders het belangrijk dat hun kind opgroeit met muziek. Maar naast dit feit is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om dit in de kinderkamer te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan drums aan de muur als planken, zo kun je daar leuk boekjes op leggen of ander speelgoed. Kies dan wel voor een ouder goedkoop exemplaar, want hij is daarna niet meer bespeelbaar. Of kies voor een simpelere optie en schilder een notenbalk op de muur. Zo heeft je kind een levensechte notenbalk om te oefenen en zo kennis te maken met de wereld van muziek!

Kies voor iets dat goed bij jezelf en bij je huidige interieur past en dan zijn er meer dan genoeg opties om je interieur een muzikale uitstraling te geven!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *