Hobby

Waarom lezen goed voor je is

Het is heerlijk om je af en toe even terug te trekken met een goed boek op de bank. Er zijn veel mensen die van lezen houden. Naast dat het gewoon ‘lekker’ is om af en toe te lezen, zitten er ook heel veel voordelen aan lezen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Minder stress

Wist je dat lezen hét ultieme middel tegen stress is? Probeer het maar eens uit. Ga naar een drukke dag op je werk languit op de bank liggen, en pak er een goed boek bij. Je zult zien dat je je binnen no-time veel rustiger voelt. Uit onderzoek is gebleken dat het lezen van 6 bladzijdes per dag al stressverlagend werkt. Je hoeft er dus geen uren voor uit te trekken, een kwartiertje is al genoeg. Op www.boeken-top-10.nl kun je inspiratie vinden voor een goed boek.

Goed voor je hersenen

Lezen is ook nog eens goed voor je hersenen. Het zou er namelijk voor zorgen dat je hersenen op latere leeftijd fit blijven. Lezen is namelijk een mentaal stimulerende bezigheid: je bent voortdurend je hersenen aan het ‘kraken’. Mensen die regelmatig lezen zouden op latere leeftijd ook minder last hebben van geheugenverlies.

Lekker slapen

Daarnaast zou lezen ook nog eens helpen om beter in slaap te komen. Lezen werkt namelijk ontspannend. Als je een stressvolle dag op je werk hebt gehad, en je gaat later in de avond naar bed, dan is de kans groot dat je nog uren in bed blijft denken aan je dag.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *