Hobby

Keyboard leren spelen voor kinderen

keyboard leren spelenAls kind wil je ook graag weleens iets doen wat oudere mensen doen. Bijvoorbeeld piano spelen! Dat is toch gaaf als je dat als kind ook kunt doen? Stel je eens voor dat je al op je vijfde of achtste jaar leuk mee kunt spelen. Een piano is wat te groot, maar weleens gedacht aan een keyboard? Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde en je kunt hier over discussiëren. Toch kan met een keyboard een mooie basis worden gelegd. De vingerzetting en de vingervlugheid kunnen namelijk gewoon worden ontwikkeld.

In deze blog vertellen we je wat meer over het keyboard leren spelen voor kinderen, maar ook waarom het spelen op een keyboard zo goed is voor kinderen.

Voordelen van een keyboard

Er zijn zeker vele voordelen om een keyboard te bespelen. Denk maar eens aan de compacte bouw van een keyboard. Zeker als je deze zou vergelijken met een piano. Een keyboard past wel meer dan 20 keer in een piano. Dat is zeker wel een verschil in ruimteverbruik of niet? Er zijn nog meer voordelen! Denk bijvoorbeeld aan alle leuke deuntjes die je kunt maken met een keyboard. Ook is het mogelijk om zelf gespeelde stukjes op te slaan.

Waarom een Keyboard voor kinderen?

Je zou denken ach dat is toch veel te moeilijk voor die jonge kinderen, maar hier vergis je je in! Voor kleine kinderen gaat dit sneller dan je denkt. Zie bijvoorbeeld hoe de jeugd van nu een tablet bedient. Die weten precies wat ze doen. Zo is het ook met een keyboard. Niet alleen leert je kind beter ritme te krijgen en gevoel voor muziek. Ook leren ze het leren. Dit is leuk in combinatie met een online pianoles, maar ook een mooie basis als je later wilt instromen in een cursus.

 

4.5/5 - (4 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *