Eten en drinkenHobby

Groentezaden kopen om frisse sla uit de eigen tuin te oogsten

Altijd al je eigen salade willen telen in je eigen tuin? Een gezonde maaltijd en volledig biologisch geteeld, dat kan met je eigen moestuin. Voor sla is er altijd wel ergens een plekje vrij in de tuin. Al heb je geen stukje tuin meer over, dan kan het zelfs in een bloempot nog gemakkelijk. Sla is een ideale groentesoort die snel ontkiemt, snel groeit en je dus ook snel kunt oogsten. Begin daarom vandaag nog met het telen van je eigen sla. Het begint met groentezaden kopen en daarna volg je stapsgewijs de aanwijzingen op het pakje. Voor verdere tips bestaan er ook vele hobbytuin boeken en kan je adviezen inwinnen op internet.

 

Sla oogsten

Het kweken van sla is gelukkig helemaal niet moeilijk. Voor sla is het van belang dat de grond goed vruchtbaar is. Een lekker losse en vochtige grond is belangrijk. In het voor- en najaar moet de sla in de zon staan. In de zomer is wat schaduw voor de sla geen overbodige luxe. De zon brandt anders te hevig op de plantjes. Over het algemeen moeten de meeste sla soorten van maart tot augustus buiten gezaaid worden. Een slaplantje moet je echter niet vergeten te oogsten, dan is namelijk het gevaar dat hij doorschiet. Bij het doorschieten gaat de plant bloeien en sterven de slablaadjes af. Een goede tip is dat je niet te veel plantjes tegelijk zaait, anders eet je de oogst niet voor.

 

Groentezaden kopen

Het kopen van slazaadjes kan je het beste doen bij De Hobbytuinder. In de online webshop kan je gemakkelijk hun groentezaden kopen. Ze hebben acht verschillende soorten sla: pluksla, veldsla, minisla, snijsla, kropsla, bindsla, ijssla en krulsla. Elke slasoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en smaak. De een moet je eerder in het jaar oogsten en de ander wat later. In de webshop van De Hobbytuinder kan je gemakkelijk kiezen. Sla groentezaden kopen doe je bij de Hobbytuinder.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *