Hobby

Een complete Delft tour citytrip

Ga je binnenkort een dagje op stap, maar weet je nog niet waar je naartoe wilt? Ga dan eens naar Delft. Delft is een prachtige oude stad met een zeer rijke geschiedenis. Het huidige Nederland zoals we het nu kennen, heeft veel te danken aan de ontwikkelingen die in Delft hebben plaatsgevonden. De historie van de VOC heeft de stad grootgemaakt. Daarnaast kennen we ook de moord op Willem van Oranje wat in deze stad heeft plaatsgevonden. Alle Oranjes zijn sindsdien in de Nieuwe Kerk in Delft begraven en bijgezet in de grafkelder. Wie wat meer opheeft met kunst weet dat Johannes Vermeer een Delftenaar was die zijn stad als hoofdgedachte van zijn werken nam. Naast al deze grootheden, is dit ook de stad van het Delfts Blauw. Voor een dagje in Delft mag een Delft tour niet ontbreken.

 

Dagje Delft tour

Ga je dus een dagje naar Delft? Dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Hier wat toeristische trekpleisters op een rij:

  • Nieuwe Kerk en Oude Kerk

Het beeld van Delft wordt gedomineerd door het beeld van de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk. Naast de geweldige architectuur staan ze bekend om de bijzondere graven van Nederlandse helden.

  • De Delftse Paauw

Authentiek Delfts Blauw uit de 17 eeuw maken wordt nog steeds gedaan in deze bakkerij. Met gratis rondleidingen door de bakkerij en het museum krijg je een mooi beeld van de geschiedenis van het Hollandse porselein. Vanuit twee oude panden wordt het Delfts Blauw nog steeds vervaardigd en verkocht.

  • Prinsenhof

De plaats waar Willem van Oranje werd vermoord door Balthasar Gerard is één van de belangrijkste plekken in de stad. Tegenwoordig is het een museum waar kunststukken uit de Delftse bloeiperiode te zien zijn.

  • Rondvaart

Wil je Delft verkennen, maar geen zin meer om te wandelen? Geen probleem! Door de Delftse grachten varen rondvaartboten af en aan. Delft vanaf het water geeft een totaal andere aanblik op de eeuwenoude stad. Een echte aanrader dus.

 

Wie een dag naar Delft gaat hoeft zich zeker niet te vervelen. Een complete Delft tour heb je zo samengesteld door deze vier activiteiten te gaan ondernemen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *