Gezondheid

Welke producten kun je vinden in een zorgwinkel?

Welke producten kun je vinden in een zorgwinkel?

In elk ziekenhuis zit een winkel. Dit wordt een zorgwinkel genoemd. In deze zorgwinkel kun je verschillende producten kopen. Ook in een verzorgingstehuis zit vaak een zorgwinkel. Dat is handig voor senioren, want als ze dan iets nodig hebben hoeven ze hier niet voor naar het winkelcentrum in hun dorp of stad. Natuurlijk verschilt het aanbod per zorgwinkel, maar de basis is bijna overal hetzelfde. In dit artikel lees je welke producten je kunt kopen in een zorgwinkel.

Lopen en bewegen
Vooral in zorgwinkels binnen verzorgingstehuizen zijn producten in deze categorie te vinden. Het zijn voornamelijk producten die lopen en bewegen makkelijker en veiliger maken. Hierbij kun je denken aan rollators, loopstokken en scootmobielen. Ook een handig looprek kun je vaak vinden in deze winkel. Handig voor mensen die niet meer goed ter been zijn of voor mensen die een net een operatie hebben gehad en moeten oefenen met lopen.

Douche en toilet
Ook voor de douche en het toilet zijn er verschillende hulpproducten. Denk bijvoorbeeld aan een handig krukje dat een senior in zijn of haar douchecabine kan neerzetten. Hierop kan even uitgerust worden tijdens het douchen. Ook geeft het meer stabiliteit. Een ander product dat sowieso in een zorgwinkel is terug te vinden is een steunbeugel voor aan de muur. Dit is handig om aan vast te houden tijdens het douchen, maar ook in het toilet kan het een uitkomst bieden. Je hebt hierdoor net wat meer steun. Vooral voor ouderen is dit een uitkomst, omdat zij vaak wat instabieler zijn en een slecht evenwichtsgevoel hebben. Hierdoor is de kans op uitglijden groot.

De kraamtijd
Als je in het ziekenhuis ligt nadat je bent bevallen, kan het weleens voorkomen dat je een paar dingen bent vergeten. In een zorgwinkel in een ziekenhuis kun je vaak terecht voor basisproducten zoals kraamverband, maandverband, luiers en zalf.

Slapen en zitten
Ook voor het makkelijker maken van slapen en zitten zijn er in bijna iedere zorgwinkel wel producten te vinden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je niet goed kunt zitten zonder pijn. Dan kun je een speciaal kussen kopen met een gat erin, waardoor je billen de ondergrond niet raken. Dit wordt een ‘zitring’ genoemd. Daarnaast zijn er vaak ook rugsteunen te koop in een zorgwinkel. Dit kan een uitkomst bieden als je in bed moet blijven, maar niet hele dagen wilt liggen. Als je wilt eten is zo’n rugsteun ook ideaal, je kunt hem namelijk verstellen op de voor jou juiste stand.

Dagelijkse handelingen
Ook voor dagelijkse handelingen heeft een zorgwinkel producten in het assortiment. Afhankelijk van de zorgwinkel kun je denken aan de volgende voorbeelden van producten; een sleutelhouder, een tabletsplijter en een verlengde kam. Een sleutelhouder is een houder waarin al je sleutels passen. Deze kan worden ingeklapt. Een sleutelhouder is vooral geschikt voor mensen die moeite hebben met het vasthouden van dunne sleutels. Verder kun je denken aan een tabletsplijter, waarmee je tabletten makkelijk in tweeën kunt delen. Dit is handig als je weinig kracht hebt in je handen. Ten slotte heb je de verlengde kam. Dit is een gewone kam met een extra lang handvat, zodat je je hand, arm of schouder niet onnodig hoeft te belasten. Dit is handig voor mensen die deze lichaamsdelen niet of slechts beperkt kunnen gebruiken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *