Gezondheid

Voordelen van zorg op maat

Zorg op maat

Ziek zijn maakt het leven er niet eenvoudiger, en een efficiënte verzorging – of het nu door familieleden is of in een ziekenhuis – is dan ook essentieel. Zorg op maat voegt nog extra waarde aan die verzorging toe, juist door de gepersonaliseerd aanpak die ermee gepaard gaat. Voor de zieke biedt een dergelijk zorgsysteem heel wat voordelen die het genezingsproces of revalidatie er alleen maar beter op maken.

Keuzevrijheid voor de patiënt

Het eerste voordeel van zorg op maat is dat de zieke kan kiezen op welke manier hij of zij woont. Of de patiënt nu liever alleen in een studio verblijft of het eerder heeft voor een gedeelde woning met andere mensen, dankzij woonzorg op maat kan aan alle behoeftes voldaan worden.

Een gepersonaliseerde verzorging

Vaak is bij het gewone zorgsysteem het probleem dat iedereen maar als een nummer wordt behandeld, of dat patiënten tenminste dat gevoel hebben. Woonzorg op maat maakt hier korte metten mee: iedere patiënt wordt optimaal verzorgd, waarbij gelet wordt op de voorkeuren op het vlak van bijvoorbeeld voeding.

Een rustgevende omgeving

Het feit dat de patiënt zelf kan kiezen hoe hij of zij woont, heeft ook als gevolg dat de omgeving meer rust geeft, stress vermindert en dus de levenskwaliteit van die persoon beter maakt. Woonzorg op maat is dus de ideale manier om het ziek zijn toch iets aangenamer te maken.

Meer vrijheid voor zorginstellingen

Dergelijke gepersonaliseerde zorg biedt echter ook voordelen voor de zorginstelling zelf: zo kan er flexibeler gewerkt worden, waardoor de zorgverlener meer bewegingsruimte krijgt. Op die manier kunnen er doeltreffende maatregelen getroffen worden om de zorg te voorzien waar de patiënt het meeste nood aan heeft.

Thuiszorg voor een echt familiegevoel

Een zeker al even belangrijk pluspunt van een persoonlijk zorgsysteem is dat de patiënten als het ware een band kunnen opbouwen met hun zorgverleners, wat in gewone ziekenhuizen zelden het geval is. In gewone zorgverlenende instellingen zijn er meestal een hele resem dokters en verpleegkundigen, waardoor patiënten zelden het gevoel hebben ’thuis’ te zijn – wat natuurlijk nefast is voor het genezingsproces. Thuiszorg biedt de oplossing: dankzij zowel de huiselijke atmosfeer als de relatie met de zorgverlener wordt de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verhoogd.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *