GezondheidHuishoudelijk

Schoonmaak ontwikkelingen in 2018

In 2018 zien we diverse ontwikkelingen voorkomen op de schoonmaak markt. Wij bespreken hier de meest opvallende ontwikkelingen met jou. Allereerst zien we dat schoonmaakbedrijven ook steeds meer online gaan. Er ontstaan bijvoorbeeld vergelijkingsplatforms in de schoonmaakbranche. Daarnaast zien we dat schoonmaakbedrijven zoals een schoonmaakbedrijf Zoetermeer en omgeving zich steeds meer moeten onderscheiden van de concurrenten doordat de concurrentie steeds hoger wordt. Verwachting is dat er meer platforms komen waar de kwaliteit van de schoonmaakbedrijven beter zichtbaar is.

Schoonmaker wordt meer gewaardeerd
Bij bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf Zoetermeer zien we dat schoonmakers steeds vaker overdag dan in de avonduren komen tegenwoordig. Op deze manier kan er veel meer service verleend worden en waardeert het bedrijf de schoonmakers meer, doordat het meer zichtbaar is wat er gedaan wordt. Daarom is het ook zo dat schoonmakers steeds vaker meer worden dan een schoonmaker. Zo kunnen de schoonmakers bijvoorbeeld ook een gastvrouw of man functie invullen naast het schoonmaken.

Sensoren
Naast bovenstaande trends zien we ook steeds meer sensoren terugkomen op de schoonmaak markt. In bepaalde ruimten worden sensoren geplaatst en hiermee worden bepaalde dingen gemeten. Bijvoorbeeld hoe vaak de ruimte gebruikt wordt en wanneer de ruimte vaker en minder vaak gebruikt wordt. Hier kunnen dan bepaalde waardevolle beslissingen door genomen worden. Al met al blijft de persoonlijke dienstverlening het belangrijkste in de schoonmaak industrie, daarom is het ook zo dat schoonmaakbedrijven steeds vaker meer kunnen dan schoonmaken. Zo gaan schoonmaakbedrijven ook steeds vaker samenwerken met andere afdelingen zoals de facility afdeling of de bewakingsafdeling. Schoonmaakbedrijven bieden deze diensten steeds vaker als totaalpakketje aan. Voor bedrijven erg interessant, omdat ze op deze manier maar één schoonmaakbedrijf Zoetermeer nodig hebben voor meerdere diensten. Zo is het makkelijk overzicht te houden, is het goedkoper en is er maar een aanspreekpunt. Stukken makkelijker! We zijn benieuwd wat er op langere termijn allemaal nog zal gaan veranderen in deze branche.

Rate this post

Een gedachte over “Schoonmaak ontwikkelingen in 2018

  • Tom Hoekstra

    Interessant, deze ontwikkelingen bij schoonmaakbedrijven. Ik kan me voorstellen dat het inderdaad fijner is om overdag je werk te kunnen doen, hoewel dit niet in elk pand of voor elke opdrachtgever mogelijk is denk ik. Goed dat er ook technologie zoals sensoren worden gebruikt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *